Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,
pisze z anonima, bo nie chce sie afiszowac wsrod znajomych. Nosze sie z zamiarem wybudowania domu, jestem blisko akceptacji projektu u architektki. Co myslicie, co doradzicie? W tym parter, w komentarzu pietro

Ta garderoba przy wjesciu to ma byc takie pomieszczenie do rozpakowywania, przepakowywania paczek, zakupow, trzymania gotowych do wyjscia toreb na silownie, zajecia itp

B to bufor ciepla, R to rekupreator, Z to z tego co pamietam szafa rackowa pod IT.

Sypialnia na parterze dla tych, ktorzy gorzej juz radza sobie ze schodami.

#budujzwykopem #budownictwo #dom #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #budowadomu

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, 
    pisze z anonima, bo nie chce sie ...

źródło: parter

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Ja cofnął bym garaż i wejście byłoby tam gdzie schody, a dodatkowe miejsce na auto przed garażem. Nie podoba mi się pomysł na dwa wejścia. zamiast łazienki kotłownia co mocno skróci długość instalacji. Tam gdzie teraz wejście tam garderoba i łazienka. Od kanapy do tv to najlepiej dla mnie ok 3.5m. bo fajnie wtedy się ogląda na 55calach.
  • Odpowiedz
salon mniejszy od garażu i wielkości siłowni ( ͡ ͜ʖ ͡) chyba że w salonie w ogóle nie przebywasz.
Zrób taki salon by kanapa mogła stać odsunięta od ściany i dało się przejść dookoła i nie wygląda to jak w każdy mieszkaniu w bloku.

podejrzewam że ogranicza powierzchnia działki ale pomieszczenia gdzie spędzasz najwięcej czasu powinny być najbardziej komfortowe.
Mówimy o domu 240m2
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: gdzie ten rzut piętra? Buduje cos podobnego(Oktawian III) gdzie powierzchnia jest wykorzystana na maksa. Zwężyłbym łazienkę a powiększył garderobę. Jeżeli będzie tv to dałbym odwrotnie sofę na środek a na dużej ścianie tv.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): >Zwężyłbym łazienkę a powiększył garderobę. Jeżeli będzie tv to dałbym odwrotnie sofę na środek a na dużej ścianie tv.

@appmstt: tak, w zasadzie na dole lazienak dla seniorow to i tak lepiej prysznic. Trafna uwaga.
TV raczej bedzie na duzej scianie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeszcze dopisz dla ilu osób ten dom i tak z ciekawości w ilu cebulionach chciałbyś się zmieścić(4 łazienki tanio chyba nie będzie)? Po co taka wielka sypialnia 1.6 ? Podnieś maksymalnie ile możesz ściankę kolankową (ja żałuje że jeszcze jednego pustaka nie dałem- mam 115) i sprawdź czy te okna dachowe 160cm się zmieszczą. Buduj z silki, instalacja elektr w gwiazdę. Pralka i szuszarka to chyba najlepiej tam gdzie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie ogarniam, czemu robić taki płytki garaż? dociągnij tę ścianę południową garażu do końca domu i masz dodatkową przestrzeń na jakieś graty i bez spiny parkuj samochód (bo dwa to tak średnio na szerokość).
  • Odpowiedz