✨️ Obserwuj #mirkoanonim Co wy byście wybrali: Opcja 1: Mieszkanie na wsi z rodzicami, praca zdalna 10k brutto. Opcja 2: Wynajem kawalerki w Warszawie, praca hybrydowa 14k brutto.
@depish: Upośledza to jak było kogoś stać mieszkać samemu, a później trzeba było zacząć wynajmować pokój w mieszkaniu współdzielonym z obcymi ludźmi. To upośledza a nie mieszkanie w rodzicami.
@Saddam_Husajn wmawiaj sobie, ale prawdy nie zmienisz. jak ktoś po liceum nadal mieszka z rodzicami to jest frajerem który w imię cieplutkiego domku rodzinnego oddał swoją wolność
@Balento: Mieszkanie w swoim mieszkaniu > mieszkanie w wynajmowanym mieszkaniu samemu lub z drugą połówką > mieszkanie z rodzicami > mieszkanie na pokoju w mieszkaniu współdzielony > wynajmowanie miejsca w pokoju wieloosobowym w mieszkaniu współdzielonym > odsiadka w zakładzie karnym > bycie bezdomnym
@Balento: Dobra chyba wiem o co chodzi. Zależy kto ma jakich rodziców. Niektórzy ze swoimi dobrze żyją. Inni są toksyczni i od nich się ucieka. Obydwaj mamy rację przy tym założeniu.
@Saddam_Husajn: to też, ale chodzi o niezależność i trochę możliwości. Brak tłumaczenia się z późnych powrotów, możliwość zaproszenia znajomych, dziewczyny. Dodatkowo na rynku matrymonialnym w pewnym wieku mieszkanie z rodzicami to duży problem.
@Saddam_Husajn tak tak, jak ktoś ma spoko rodziców to można. Chłopie, przestań się oszukiwać serio. Mieszkając z rodzicami zawsze masz zrobione pranie, obiad przeważnie ugotowany, nie musisz się martwić o wiele rzeczy choćby rachunki czy to, że jak stracisz pracę to nie będzie czego do gara wsadzić. Samemu już tak kolorowo nie jest + swoboda, nikt i nic cię nie ogranicza. Mówienie, że mieszkanie z rodzicami jest lepsze od wynajmowania choćby
@zielony_goblin: Ale o co Ci chodzi spocony incelu? Ogarnąłem że jedni mają lepiej a inni gorzej z rodzicami. I napisałem komentarz. Naucz się czytać wszystkie komentarze zanim coś sam skomentujesz bo w tym przypadku się tylko ośmieszyłeś.
@mirko_anonim zależy jaki wiek, zależy jakich masz rodziców. Ja osobiście numer dwa przez świetny kontakt z rodzicami, mieszkanie w centrum wioski, całkiem blisko miasto, światłowód, mieszkanie 150m2. Ale jeśli masz małe mieszkanie, wiocha zabita dechami i słaby kontakt z rodzicami to opcja nr2 zdecydowanie.
@Saddam_Husajn xD pogadamy za kilka lat jak wyprowadzisz się od mamusi o ile w ogóle to nastąpi xD @NieRozumiemIronii no nie wiem, może w taki, że nie uczysz się samodzielności? Mamusi ugotuje, mamusia wypierze. Dokladasz się do rachunków? No spoko, ile? Dzielicie wszystkie opłaty równo na 3-4 osoby? Masz realny wpływ na rachunki czyli zużycie prądu i wody? Możesz w ogóle o czymkolwiek decydować czy mieszkanie rodziców i jak się
@zielony_goblin: więcej się nauczyłem jak mieszkałem z rodzicami w domu niż jak mieszkam w swoim mieszkaniu, chociażby remonty i naprawy. A teraz: wspólnota wyremontuje, wspólnota naprawi na zewnątrz, fachowiec wykończy w środku. Pranie, prasowanie, gotowanie i jak opłacić przelew to są skille, które ma 13-latek, rachunki się opłaca przelewem stałym.
Mieszkanie z rodzicami jest fajne jak masz 20-25 lat MAX.
@NieRozumiemIronii 3 rok jak nie mieszkam z rodzicami, a różowa. Niedawno zmieniliśmy miasto. Nie wyobrażam sobie jakbym miał wrócić do rodziców, totalna abstrakcja.
@zielony_goblin: No to masz toksycznych albo patologicznych starych i tyle. To by też tłumaczyło Twoje pyskowanie. Toksykiem jesteś i to takim z tych gorszych. Współczuję różowej. Ale pewnie podobny kaliber co Ty. Kiście się dalej w swoim toksycznym sobie.
Co wy byście wybrali:
Opcja 1: Mieszkanie na wsi z rodzicami, praca zdalna 10k brutto.
Opcja 2: Wynajem kawalerki w Warszawie, praca hybrydowa 14k brutto.
#korposwiat #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co wy byście wybrali:
bzdura
źródło: main-qimg-ee303148fa032264abc40ceaa316143c-lq
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@depish: w jaki sposób?
@NieRozumiemIronii no nie wiem, może w taki, że nie uczysz się samodzielności? Mamusi ugotuje, mamusia wypierze. Dokladasz się do rachunków? No spoko, ile? Dzielicie wszystkie opłaty równo na 3-4 osoby? Masz realny wpływ na rachunki czyli zużycie prądu i wody? Możesz w ogóle o czymkolwiek decydować czy mieszkanie rodziców i jak się
@zielony_goblin: więcej się nauczyłem jak mieszkałem z rodzicami w domu niż jak mieszkam w swoim mieszkaniu, chociażby remonty i naprawy. A teraz: wspólnota wyremontuje, wspólnota naprawi na zewnątrz, fachowiec wykończy w środku.
Pranie, prasowanie, gotowanie i jak opłacić przelew to są skille, które ma 13-latek, rachunki się opłaca przelewem stałym.
Co kto