Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co wy byście wybrali:
Opcja 1: Mieszkanie na wsi z rodzicami, praca zdalna 10k brutto.
Opcja 2: Wynajem kawalerki w Warszawie, praca hybrydowa 14k brutto.

#korposwiat #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Co wy byście wybrali:

• Opcja 1 42.9% (90)
  • Opcja 2 57.1% (120)

Oddanych głosów: 210

• 23
@Saddam_Husajn: to też, ale chodzi o niezależność i trochę możliwości. Brak tłumaczenia się z późnych powrotów, możliwość zaproszenia znajomych, dziewczyny. Dodatkowo na rynku matrymonialnym w pewnym wieku mieszkanie z rodzicami to duży problem.
@Saddam_Husajn tak tak, jak ktoś ma spoko rodziców to można. Chłopie, przestań się oszukiwać serio. Mieszkając z rodzicami zawsze masz zrobione pranie, obiad przeważnie ugotowany, nie musisz się martwić o wiele rzeczy choćby rachunki czy to, że jak stracisz pracę to nie będzie czego do gara wsadzić. Samemu już tak kolorowo nie jest + swoboda, nikt i nic cię nie ogranicza. Mówienie, że mieszkanie z rodzicami jest lepsze od wynajmowania choćby pokoju
@mirko_anonim zależy jaki wiek, zależy jakich masz rodziców. Ja osobiście numer dwa przez świetny kontakt z rodzicami, mieszkanie w centrum wioski, całkiem blisko miasto, światłowód, mieszkanie 150m2. Ale jeśli masz małe mieszkanie, wiocha zabita dechami i słaby kontakt z rodzicami to opcja nr2 zdecydowanie.
@Saddam_Husajn xD pogadamy za kilka lat jak wyprowadzisz się od mamusi o ile w ogóle to nastąpi xD
@NieRozumiemIronii no nie wiem, może w taki, że nie uczysz się samodzielności? Mamusi ugotuje, mamusia wypierze. Dokladasz się do rachunków? No spoko, ile? Dzielicie wszystkie opłaty równo na 3-4 osoby? Masz realny wpływ na rachunki czyli zużycie prądu i wody? Możesz w ogóle o czymkolwiek decydować czy mieszkanie rodziców i jak się nie podoba
może w taki, że nie uczysz się samodzielności

@zielony_goblin: więcej się nauczyłem jak mieszkałem z rodzicami w domu niż jak mieszkam w swoim mieszkaniu, chociażby remonty i naprawy. A teraz: wspólnota wyremontuje, wspólnota naprawi na zewnątrz, fachowiec wykończy w środku.
Pranie, prasowanie, gotowanie i jak opłacić przelew to są skille, które ma 13-latek, rachunki się opłaca przelewem stałym.

Mieszkanie z rodzicami jest fajne jak masz 20-25 lat MAX.

Co kto lubi,