#programista15k #programowanie zaczynam szukać nowej pracy, ale widze że rynek się mocno zmienił względem moich ostatnich rekrutacji. Jakieś porady jak się do tego zabrać? Czego oczekiwać?
@LazyInitializationException nie wiem czy trollujesz czy nie, ale aktualnie jest taka sytuacja., ze ludzie z kilkuletnim expem wolaja tyle samo albo troche mniej. Bo ile mozna byc bez pracy? Miesiac, dwa, potem slabo to wyglada w papierach Nie mowie ze wszyscy, ale pojawiaja sie wpisy, ze tak sie dzieje. Oczywiscie OPowi zycze lepszej kasy i projektu :)
@Volantie: A kto powiedział, że OP jest bez pracy? On pisał, że szuka nowej ( ͡°͜ʖ͡°) Jak się szuka pracy mając pracę to zupełnie inna pozycja negocjacyjna niż u kogoś kto od pół roku jest bezrobotny.
Tylko nie róbcie głupot i nie składajcie wypo bez znalezienia nowej pracy dziubaski ;d
nie wiem czy trollujesz czy nie, ale aktualnie jest taka sytuacja., ze ludzie z kilkuletnim expem wolaja tyle samo albo troche mniej. Bo ile mozna byc bez pracy? Miesiac, dwa, potem slabo to wyglada w papierach
@Volantie: Ludzie z dobrym skillem i kilkuletnim expem nie są nigdy bez pracy chyba, że sami chcą sobie zrobić przerwę xD
@Blomex: stack aws, kubernetes, Spark, kafka, flink, SQL, elastic search, redis, react. A języki to zależy w czym trzeba aktualnie pisać, Java, Go, typescript
@spacexdragonbaritone: nie rozumiem dlaczego nie korzystasz z rozmowy rekrutacyjnej żeby dowiedzieć się u źródła jakie są oczekiwania i wynagrodzenia na rynku?
Co masz na myśli, że się zmienił?
Stawki przynajmniej 30% wyższej niż masz obecnie
Nie mowie ze wszyscy, ale pojawiaja sie wpisy, ze tak sie dzieje.
Oczywiscie OPowi zycze lepszej kasy i projektu :)
Tylko nie róbcie głupot i nie składajcie wypo bez znalezienia nowej pracy dziubaski ;d
@WaveCreator: kurde mol. Za późno powiedziałeś
@Volantie: Ludzie z dobrym skillem i kilkuletnim expem nie są nigdy bez pracy chyba, że sami chcą sobie zrobić przerwę xD
U mnie cały czas rekrutacje, stawki 220 PLN+/h
Jaki stack i jaka firma?
@Volantie: mityczny sufit w branży odnaleziony.
Firmy nie podam
@Boska_Klaudia: co chcesz jeszcze e kernelu robić?