Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy warto sprobowac przejsc na keto przy moich dolegliwosciach?
Lojotkowe zapalenie skory, przewlekke zmeczenie, nawracajaca depresja, hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, nawracajaca dna moczanowa, bolace krosty na glowie, ostatnio zgaga, bole stawow.
Obecnie moja dieta to low fat, duza aktywnosc fizyczna(silownia, bieganie, spacery) 180cm wzrostu i 75kg wagi.
#keto #dieta #zdrowie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Obecnie moja dieta to low fat,
Rob tak dalej, a padniesz z tej debilnej diety, ktora ci najwyrazniej nie słuzy, a organizm twoj krzyczy.
Gdzie sie maja rozpuszczac witaminy jak nie w tłuszczu. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu potrzebne sa tłuszcze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Wszystko_albo_nic dlaczego mam leczyc sie na glowe? Stosuje zbilansowana, rekomendowana diete. Dermatolodzy przepisuja mi izotek, internisci na dne moczanowa milurit i kolchicyne, endokrynolog na tarczyce euthyrox. Nie mam problemu z glowa tylko z organizmem i nic nie jestem w stanie z tym zrobic. Slucham lekarzy

• Odpowiedz
@mirko_anonim: widocznie ta dieta nie jest dla ciebie korzystna. W miedzyczasie dwa razy napisałeś z anonimowych podobny wpis. Czego więc oczekujesz? Diagnozy na odległość?
Poczytaj moze troche o chorobach, ktore masz i sprobuj usiasc i znalezc lekarza, ktory leczy nie tylko tarczyce lub dne moczanowa, ale zna sie po trochu na wszystkim i spojrzy holistycznie. Chyba, ze lubis byc chory (tacy tez tu sie przwijaja) i chcesz tylko wspołczucia
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Bardzo wazne info co do keto: zacznij od powolnego ogarniczania wegli, nie rob tego z byt gwaltownie. i druga sprawa to pamietaj o elektrolitach : sod potas magnez i cos tam jeszcze. ja raz mialem dziwny epizod z nadcisnieniem bo za bardzo drastycznie ograniczylem tez produkty zawierajace sol. tak wiec pamietaj o soli potasie i mganezie i chyba wapniu.

• Odpowiedz