Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#chwalesie #korposwiat
Dostałem dzis zielone swiatlo na przenosiny do działu R&D na zachodzie w moim korpo, az ciezko mi w to uwierzyc bo dalej uwazam siebie za uber przegrywa. Po angielsku srednio mowie, w ichniejszym jezyku to juz w ogole, no ale jakis dryg mam to mojego zawodu

Pensja 3x w gore, dostep do ciekawszych zadan, szkolen, a co najlepsze: przejrzałem oferty #nieruchomosci i tam wynajme ~60m^2 w cenie kawalerki u nas XD skoczyl mi gul znowu na to panstwo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Narmel
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 37
@mirko_anonim niestety wróciły czasy że po zakup elektroniki, czy nowego samochody jedziemy do Berlina. Bo w de jest taniej niż Polsce, czy ktos się z tym niezgadza czy nie. Pis r------ł doszczętnie Polskę. Szkoda gadać...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zawołaj za pół roku i daj znać czy dalej będziesz zadowolony. Ja mieszkałam 6 lat w dwóch różnych krajach na zachodzie i ostatecznie wróciłam do polski. Na zachodzie nawet znając biegle 3 języki i mając bardzo dobre studia wciąż jesteś gównem polaczkiem co pewnie przy pierwszej okazji ci podwędzi drobne z portfela.
  • Odpowiedz
@websterpl1: ja akurat robiłam studia we Włoszech i pod koniec zaczęłam szukać pracy ale nie chcieli mnie nigdzie nawet na darmowe staże a wysłałam ze 200 CV do różnych miast i jedynie prawie dostałam robotę w jakiejś firmie handlującej jak dobrze pamiętam kwiatami (bo mieli klientów z Polski) ale mieli siedzibę na południu, na wsi, jakieś 50km od morza a właściciel wydawał się Januszem więc może to i dobrze, że
  • Odpowiedz
a co konkretnie studiowałeś?

@Notes: studiowałam ekonomię.

zarobki w Polsce średnio są 17% niższe niż we Włoszech. Ale u nas jest rozwój. A znajomych Włochów bardzo boli wieczna stagnacja u
  • Odpowiedz
@2xpapanalepiku no piękne masz argumenty jak na rzeczową rozmowę o wyższych cenach u nas niż za granicą. Niestety citroen c3 z salonu w de kosztuje 12 k zł mniej niż u nas. Dysk ssd 2tb w de 100euro w Polsce 799zl. Mam blisko do Berlina, stąd wiem jak to wygląda. Więc taniej kupować tam. Chcesz to przepłacaj w Polsce jak dużo zarabiasz. Pis na szczęście się skończył na kilka kadencji. Wyć
  • Odpowiedz
@nalot_1: miałeś się już nie odzywać miernoto. Sytuację gospodarczej charakteryzują konkretne wskaźniki a nie sympatie polityczne.
Teraz będziesz miał auta i dyski tańsze bo tusk rządzi xD. Je...j się głową w ścianę i już nie zawracaj d...y
  • Odpowiedz