Aktywne Wpisy
WykopX +117
#wroclaw Chwilę temu 17 latka przechodziła przez przejście dla pieszych (Rondo) i jebnął w nią tramwaj. Zginęła na miejscu. Kilka wozów straży pożarnej, parawan rozłożony, nadal ją zeskrobują z torów.
#wypadek #smiertelnewypadki
#wypadek #smiertelnewypadki
moll +128
Takiego rzułtego sobie na urodziny zrobiłam :)
uprzedzając pytania - dobry, taki nie za słodki. Gorzka czekolada, krem cytrynowy, dżem malinowy. Biszkopt i krem barwione dla ładniejszego efektu
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #tort #jedzenie
uprzedzając pytania - dobry, taki nie za słodki. Gorzka czekolada, krem cytrynowy, dżem malinowy. Biszkopt i krem barwione dla ładniejszego efektu
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #tort #jedzenie
Najbardziej chamski manewr, który wykonał Hetman z Tetzlaffem to właśnie zapowiedź kredytów 0% w szczegółach, bez konsultacji z nikim również z ogromnych wyprzedzeniem, a jak.
I teraz:
- sprzedający nie chcą rozmawiać o obniżkach, bo czekają na hehe darmowe kredyty
- kupujący przyspieszają decyzję bo będą hehe darmowe kredyty
- fliperzy kupują każde dobrze wycenione mieszkanie bo będą hehe darmowe kredyty
- WIG NRCHOM zalicza najwyższy jednorazowy skok od 10 lat
Ktoś powie, że to z głupoty. A ja myślę, że to takie celowe forward guidance XD
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #mieszkanienastart #wkpinvestments
PS. Czy to są polskie nazwiska?
@zeszyt-w-kratke: I to właśnie bardzo pasuje deweloperce, bo ryzyko inwestycji idzie w całości na fliperów. Fliperzy założyli kontrakty futures na kurniki, a deweloper ma zamkniętą sprzedaż.
@DeoLawson: A w odwodach czeka kilkaset tysięcy Mariuszy z Volkssturmu do ubrania.
Myślę że program mogą sfinansować politycy sprzedając własne nieruchomości, skoro tak bardzo chcą pomóc suwerenowi!
Poprzednia ekipa, żeby wesprzeć deweloperów musiała wydać miliardy zł.
Ta ekipa zrobiła to bez ponoszenia żadnych kosztów.
Jeśli jest to nieuniknione i wszyscy pomagają deweloperom, to już wolę, żeby chociaż nie wydawali na to moich pieniędzy.
Teraz KAŻDY zakłada, że ten program to pewnik i już teraz ma dużo większy wpływ na rynek niż bk2% (bo ludzie zakładają większe prawdopodobieństwo jego startu).
Głupio by
W szczególności w kraju w którym takie czynności nie są zakazane
Można sobie robić analizy fundamentalne spółek i przyszłości rynku a później twoja kasa idzie prosto do kieszeni BudoHetmańskiej ekipy