Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: niezły bait, ale jeżeli nie to gratuluję. Nie każdy jest na tyle „odważny” (nie mylić z głupotą), że zaciąga kredyty na najnowszego iphona, kąkuter i inne bzdety zarabiając minimalną. Twój ojciec dobrze zrobił, może cię to czegoś nauczy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Gdybym była na Twoim miejscu, to bym wyjechała. Będziesz mógł dużo szybciej spłacić długi. Poza tym może wyjazd dobrze Ci zrobi. Wiesz skoro tutaj nie ułożyłeś sobie życia, tak jak byś chciał, może gdzie indziej będzie lepiej? Nowe perspektywy, znajomości. Zawsze możesz wrócić, nic nie tracisz a jak podejdziesz do tego z głową, możesz tylko zyskać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja p------e, mi też się zdarzyło jakiś kredycik p--------ć ale to 0% i tak naprawde to mogłem go spłacić każdego dnia. Posłuchaj mireczków jedz za granice. Zarabiając w żetonach z orzełkiem spłata zajmie dużo dłużej i odsetki bardziej zabolą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak to nie jest bait to ja pier....
Lepsza praca to ryzyko? Czego? Ktoś każe ci najpierw się zwalniać a potem szukać? Twój stary ma rację jesteś nieodpowiedzialny i nadal tego nie akceptujesz. narobiłeś długów i teraz liczysz, że ktoś poda magiczną formułkę i wyciągniesz kasę z rękawa.
50k przy racie 1,5k to jest może 5 lat spłacania na lichwiarskich odsetkach. Nie chcesz tyle czasu spłacać? To bierzesz drugi
  • Odpowiedz