Wpis z mikrobloga

• 8
@Mateo132: mam często kontakt z klientami którzy mają psy, zgadnij które rasy kładą się żeby je głaskać a które chcą mnie na miejscu z-----ć bo śmiałem śmieć pojawić się w tym samym miejscu co jaśniepitbull? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@imargam_2137: oczywiście, że bulle są bardziej agresywne. Tylko idiota się z tym będzie kłócił. Największym problemem jest jednak głupia moda na posiadanie psów bo ludzie są zachęcani do brania psów a potem nie potrafią i nie chce im się nimi zajmować i nie stosują się do obowiązków jakie z wiążą się z posiadaniem psów.
  • Odpowiedz
@imargam_2137: pitbulle mają zwichrowaną psychikę, często ich agresja bierze się ze strachu. Te rasy trzeba wygasić, zakaz hodowli, sterylizacja wszystkich egzemplarzy rasy, zakaz przywozu.
  • Odpowiedz
@imargam_2137 statystycznie gdy pit bull ugryzie to nie odejdzie poki nie odgryzie nogi lub ewentualnie nie zje calej zdobyczy na miejscu zaczynajac od twarzy. Subtelna roznica.
  • Odpowiedz
@imargam_2137: w usa najwiecej pogryzien dzieci to labradory wlasnie, bo rodzicie nie pilnuja dzieci podczas zabaw z psem "bo labradory to spokojne sa". Inna sprawa ze nikt dziecka samego z bullterrierem nie zostawi. Cos jak z mitem z nieawaryjnoscia starych meroli, wiec ludze nie zmieniali nawet oleju bo to zywotne jest.
  • Odpowiedz
@peszmerd:

Cos jak z mitem z nieawaryjnoscia

To nie żaden mit, i to co napisałeś niczemu nie przeczy. Zawsze w statystykach pogryzień prowadzą najpopularniejsze rasy. Nie znaczy że są agresywne a "pogryzienie" wiele nie mówi. Labrador jak przegniesz może mocniej złapać i tyle. Nie będzie biegał po domu z truchłem w pysku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz