Aktywne Wpisy

Tetsuya +97
Wczoraj któryś raz z kolei (6? 7?) robiłem podchody do jedynego w mojej miejscowości automatu i jak zwykle nie działał. Już cały 120 litrowy worek uzbierałem tych opakowań bo co podejdę to awaria albo przepełniony. Czyli mam to wrzucić w samochód i jechać specjalnie 35 kilometrów do jedynego większego miasta w okolicy zeby się tego pozbyć, ale gdzie tu sens i ekologia? Stracę czas, spalę benzynę za 30pln (czyli więcej niż warte
źródło: 1000004437
Pobierz
MG78 +211
Nadeszła wiosna i zaraz zakwitną wiśnie, z tej okazji rozdajo mojej książki Poznaj Japonię.
To książka, która przeznaczona jest dla wszystkich miłośników Kraju Kwitnącej Wiśni. Ma 400 stron, twardą oprawę i ponad 190 zdjęć dzięki czemu ładnie się prezentuje i świetnie sprawdzi się na prezent. Książkę można zamówić na poznajjaponie.pl, gdzie są też przykładowe strony oraz spis treści, jest też dostępna na Allegro.
Książka jest odpowiednia zarówno dla tych, którzy do
To książka, która przeznaczona jest dla wszystkich miłośników Kraju Kwitnącej Wiśni. Ma 400 stron, twardą oprawę i ponad 190 zdjęć dzięki czemu ładnie się prezentuje i świetnie sprawdzi się na prezent. Książkę można zamówić na poznajjaponie.pl, gdzie są też przykładowe strony oraz spis treści, jest też dostępna na Allegro.
Książka jest odpowiednia zarówno dla tych, którzy do
źródło: poznaj-japonie
Pobierz

#programowanie #it #naukaprogramowania #programista15
Nie mam dużego doświadczenia, coś koło 1,5 roku i jak przeglądam oferty pracy to trochę czuję się zdołowany, bo wszędzie w wymaganiach oczekują "exceptional problem-solving skills", "excelent javascript knowledge" wszysko naj naj, wszystko wyjątkowe. Strasznie mnie to dołuje, bo nie czuję się "exceptional" w żadnej kwestii. W efekcie nigdzie nie wysyłam cv i tkwię w pracy, gdzie jest kochłoz i zero szacunku dla pracowników (normalne jest u nas, że leader zwraca się agresywnie do nas i ciągle pogania).
Czy to tak rynek się zmienił, że pracodawcy mogą sobie szukać takich wyjątkowych osób, a nie ma miejsca dla zwykłych rzemieślników, którzy po prostu wykonują swoją pracę?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Psst: oni też tak naprawdę nie wiedzą, co to znaczy "exceptional" w tych kwestiach, tak się tylko pisze. A ty masz po prostu sprawić na nich wrażenie, że znasz się na robocie. Nie musi tak być naprawdę.
@mirko_anonim: a co Ty byś wpisywał jakbyś szukał pracownika - "szukamy kolesia z wiedzą taką se co może coś umie a może nie, co się stresuje i nie umie uczyć nowych rzeczy - chętnie przyuczymy, od zaraz!"
Pracodawca wymyśla bzdury czego to pracownik ma nie umieć, pracownik kłamie o tym co potrafi i koniec końców spotykacie się po środku
@bruce: ale to jest forma manipulacji dość powszechna - jak sobie wpiszesz w cv jako Anetka "znajomość pakietu office" to znaczy że od razu znasz makra i tabele przestawne czy że komórki umiesz scalać w Excellu?
Ja bym się tym nie spinał, oczywiście nie wysyłał CV na seniora jak mam 1,5 roku doświadczenia ale też szedł i realnie
@mirko_anonim: poszukiwanie pracy to niekończąca się batalia między pracodawcami którzy udają że wiedzą co chcą, a pracownikiem który udaje że to umie
@Dietetyq: Fakt, że musisz tłumaczyć tego typu pierdoły znaczy, że obecnie rynek zaczynają przejmować p---y. To moja kolejna metofora do żeńskich organów rodnych, ale tak zaczyna wyglądać rynek. To się robi męczące z poziomu rekrutera.
Serio!
Ludzie są zaskoczeni, że oferty są przesadzone i trzeba grac