Aktywne Wpisy

Kogo lubię na wykopie:
@Melkovva_ - najfajniejsza dziewczyna ♥️ wpuściła mnie na serwer, mam nadzieję że się poznamy lepiej
@Musze_wygrac_zycie - jak usunęłam pierwsze konto na wykopie to zauważyła, jesteś super nigdy tego nie zapomnę :)
@zssrauamaiw - jest w porządku nic do niej nie mam, kibicuję z Sober Plus
@Vermeerrr - mało się znamy ale już Cię lubię, bo postujesz na #damskiprzegryw
@Zoyav - blokowała mnie bo nie
@Melkovva_ - najfajniejsza dziewczyna ♥️ wpuściła mnie na serwer, mam nadzieję że się poznamy lepiej
@Musze_wygrac_zycie - jak usunęłam pierwsze konto na wykopie to zauważyła, jesteś super nigdy tego nie zapomnę :)
@zssrauamaiw - jest w porządku nic do niej nie mam, kibicuję z Sober Plus
@Vermeerrr - mało się znamy ale już Cię lubię, bo postujesz na #damskiprzegryw
@Zoyav - blokowała mnie bo nie

maciorqa +1
Dobra, to mam parę pytań odnośnie obecnej sytuacji w branży programowania:
1. Czy faktycznie aktualnie sporo firm redukuje miejsca pracy i zwalnia programistów?
2. Czy faktycznie aktualnie wymagania na juniora są takie jak kilka lat temu były na mida?
3. Czy faktycznie programowanie to teraz taki wyścig szczurów, że programiści po godzinach douczają się nowych technologii/frameworków aby być "na czasie" i pokazać, że są lepsi od innych?
4. Czy są przypadki programistów, którzy mają spore doświadczenie
1. Czy faktycznie aktualnie sporo firm redukuje miejsca pracy i zwalnia programistów?
2. Czy faktycznie aktualnie wymagania na juniora są takie jak kilka lat temu były na mida?
3. Czy faktycznie programowanie to teraz taki wyścig szczurów, że programiści po godzinach douczają się nowych technologii/frameworków aby być "na czasie" i pokazać, że są lepsi od innych?
4. Czy są przypadki programistów, którzy mają spore doświadczenie
źródło: code-1839406_1280-e1500104552434
Pobierz

Mam też doświadczenie na praktykach z helpdesku dla klientów ISP (głównie wysłuchiwałem że jestem oszustem i nie daję ludziom internetu za który płacą).
Ale coś tam robilem z mikrotikami i mam tego śmiesznego certa ze szkolenia MTCNA.
Nie mam wykształcenia wyższego.
#pracait #siecikomputerowe #it #cisco #ccna #mikrotik #informatyka
Pracowałem kiedyś z takimi, ich znajomość linuxa kończyła się na cd, ls, mkdir, a odpalenie skryptu, nie mówiąc o napisaniu było problematyczne.
Masz certyfikat CCNA, czy tylko przeszedłeś kurs?
No dzięki za info, ale nie wiem co to wnosi do tematu
Komentarz usunięty przez autora
- Przetwarzanie plików/logów przez grep, sed i te różne toole cut, tr itd.
- transfery danych SCP, rsync
- skrypty z wykroztaniem sshpass do configów/zbierania danych z różnych komputerów za jednym uruchomieniem
- skrypty modyfikujące nazwy i układające pliki w
W najgorszym wypadku zbierzesz sobie pytania, na które nie znałeś odpowiedzi i będziesz wiedział w jakich obszarach trzeba się doszkolić.