Aktywne Wpisy
P4ncak3 +171
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +312

Ja prdl mój "fart" osiągnął stężenie krytyczne (╥﹏╥) Boiler gazowy od ogrzewania chaty i wody przestał się odpalać (tzn. grzanie bo elektrycznie to się odpala), ciśnienie zeszło do 0,1bara. Zgłaszam to ziomkowi od którego wynajmuje to ten mówi żeby dopompować wody zintegrowanym wężykiem z 2 zaworami, wygooglałem ocb i dokładnie tak zrobiłem. Ciśnienie ładnie poszło do 1,2-1,3 bara, boiler dalej nie startuje. Ziomek do mnie żebym go zresetował - to resetuje. Boiler odpala i grzeje legancko.
Mija 5 minut...
...i z sufitu w przedpokoju zaczyna ciurkiem nap...ać woda (╯︵╰,) I tak oto dowiedziałem się dlaczego ciśnienie wcześniej spadło: bo gdzieś nad sufitem yebła rura (?). Ciśnienie na boilerze w oczach zeszło do 1.0, aktualnie 0.4. Główny zawór wody zakręcony, miska podstawiona, hydraulik przyjedzie uj wie kiedy.
Kill me.
#zalesie
Odkrec zawór na wodzie, bo to jeblo gdzieś na centralnym.
źródło: 20231211_233146
PobierzTak w ogóle, to ta instalacja wygląda na wykonaną na kształtkach do zaprasowywania, ale lutowaną. W sumie, to nie powinno mnie to dziwić w kraju, gdzie jeździ się lewą stroną.
ruszyłbyś zawór i cześć by j..ło że ho ho..
i także NIGDY nie dolewaj bezpośredno z hydrantu z zewnątrz jak nie masz pewności czy np. coś gdzieś się albo zatkało albo przymarzło
wtedy nalać do jakiegoś pośredniej rurki czy zbiorniczka zakręconego do reszty instalacji i tak w koło