Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zarobki 6,5k netto, singiel, myślałem by wziąć 400k kredytu BK2% na deweloperkę w powiatowym - porywam się z motyką na słońce i lepiej szukać czegoś tańszego z rynku wtórnego czy na spokojnie sobie poradzę? inb4 tylko wojewódzkie - praca w okolicy jest, wokół wszędzie strefy ekonomiczne, a ja znam jako tako niemiecki więc mnie z roboty raczej nie wyrzucą.
#kredyt2procent #pytaniedoeksperta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @thorgoth przy BK2% mam zdolność na 500k, bo ją inaczej liczą niż w przypadku zwykłego kredytu. Zwykłego miałbym z 370 właśnie, a ratka wyższa niż w BK2% xD
@Linnior88 też trochę się boję, bo to jednak prawie 2k co miesiąc przez najbliższe 10 lat, a ze 100-150k na wykończenie musiałbym jeszcze wydać. Najlepszą opcją chyba byłoby szukanie czegoś w miarę nowego ale z rynku wtórnego,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @G123: z płytą mam taki problem, że tam szukanie miejsca parkingowego to istny cyrk, a i ostatnio czynsze w spółdzielniach zaczęły być niepoważnie wysokie. Cenę masz spoko, choć ja osobiście chciałbym coś z 10 m większego skoro to kredyt tani jak nigdy.
@Linnior88: co sądzisz o kamienicy? Takiej wyremontowanej oczywiście, nie o rozpadających slumsach dla marginesu społecznego. Nie powiem, w moim mieście fajne
  • Odpowiedz