Aktywne Wpisy

ibleedforyou +822
Twoja stara mieszka w bloku rysunkowym

Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

Koledzy po fachu z #frontend z większym doświadczeniem niż ja (ja od 4 lat w branży, wcześniej klepanie prostych stronek HTML css). Przewidujecie że obecne spowolnienie się w najbliższych miesiącach skończy? Co spowodowało to że USA nie ma tyle kasy na startupy i generalnie wiele projektów stanęło? Stopy?
Kurde jestem mid, sytuacja w półtora roku zmieniła się diametralnie. Kolega z pracy ostatnio odszedł, miał kasę podobna jak ja około 14-15k podobne doświadczenie ,finalnie po 3 miesiącach mordegi znalazł pracę za 12k i liczy że po pół roku wyrówna. Gość który sobie co kilka miesięcy chodził na rekrutacje etc. W dodatku projekt jak w kołchozie z monitorowaniem godzin pracy. Mowa o #react W obecnej sytuacji zostaje gdzie jestem póki mam jeszcze w miarę ok projekt i dobre warunki pracy ale zaczynają się też cięcia. Wymagania w ofertach wyższe, linkedin całkiem ok coś się dzieje ale też kiepski odzew, masa ludzi na jedno miejsce. Co się musi wydarzyć żeby trend się zmienił? Czego nie dostrzegam w przyczynach obecnej sytuacji? Nie mówcie o milionie juniorów bo to inny poziom
#programowanie #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Odszedł czy go wyj***li?
@mirko_anonim: Juniorzy aplikują nawet na oferty mid/senior - stąd ta masa ludzi na jedno miejsce.
@Volantie: W obu przypadkach IT będzie w d*pie. Jak walnie gospodarka to myślisz, że klienci będą nadal skłonni płacić złote góry za projekty robione na kolanie z miesięcznymi opóźnieniami i tłumaczeniami z czapy? Tak wspaniałe standardy softwarehouse'ów już minęły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- kolega sam odszedł, miał nakręcona robotę i go wystawili bo projekt nie ruszyl stąd potem spine miał
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
roboty jest ale zdecydowanie widelki polecialy w dol, poza tym mnogosc osob na jedno miejsce, ja admin / devops, zbieranie CV itd itd
- 90 % programistów zamieszka pod mostem bo teraz firmy już nie zatrudniają ludzi tylko chat gpt wszystko pisze/będzie pisał zostaną tylko Ci to ogarniają projekty NASA i mają 40 lat doświadczenia
- Teraz to już każdy zna języki programowania nawet Pani Jadzia ze sklepu, co za tym idzie nie znajdziesz już pracy
- Teraz jak chcesz zostać juniorem
- to zwłaszcza. Kompletnie nie wiem, w czym jest problem. Ja ze swojej strony zauważyłem przestój jakoś w połowie 22, bo było mniej ofert pracy na