Aktywne Wpisy

ja_tu_tylko_na_moment +1305
#codziennymajtczak #majtczak #samochody
Kolejna dobra wiadomość.
Ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania. Warta milion złotych BMW Alpina B7, prowadzona przez Sebastiana M. nadaje się do kasacji. Ojciec – de facto właściciel pojazdu – walczył o odszkodowanie, ale Compensa odmówiła, bo samochód miał nielegalne przeróbki i stracił homologację.
Kolejna dobra wiadomość.
Ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania. Warta milion złotych BMW Alpina B7, prowadzona przez Sebastiana M. nadaje się do kasacji. Ojciec – de facto właściciel pojazdu – walczył o odszkodowanie, ale Compensa odmówiła, bo samochód miał nielegalne przeróbki i stracił homologację.
źródło: IMG_5740
Pobierz
Lewusx +202
Minęły już prawie dwa tygodnie, ale mimo to wrzucam podsumowanie startu w Niemczech, zawody rangi PRO. Federacja NPC, ta do której należą najważniejsze zawody na świecie, zwane „Mr. Olympia”.
Zawody pod względem frekwencji, największe w bieżącym roku, aż 33 zawodników kulturystyki ciężkiej.
Poziom, kosmiczny.
Moje
Zawody pod względem frekwencji, największe w bieżącym roku, aż 33 zawodników kulturystyki ciężkiej.
Poziom, kosmiczny.
Moje
źródło: 9B761DD7-EE04-49D4-9998-ED702D029599
Pobierz![I Krucjata. Jak rozpoczeły się wyprawy krzyżowe [Podcast historyczny]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a55e4669a15da9d43e108105466074b3de4219c0d1720c3dfd4acc7d17b57716,q80.jpg)

ja nie podzielam tego optymizmu że w 2024 zobaczymy korektę ani trochę
#nieruchomosci
źródło: Firefox_Screenshot_2023-11-26T18-04-51.411Z
PobierzInflacja w górę, stopy również
Brak wakacji kredytowych
Koniec beki
Ciekawe czy nowa minimalna sprawi, że wszyscy będą zarabiać trochę więcej czy po prostu więcej ludzi będzie zarabiać minimalną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wiadomo, że to podniesie wszystkie pensje, pewnie w mniejszym stopniu, ale podniesie
@Yuri_Yslin: jak ja rekrutuje ludzi do IT w Warszawie to połowa by zabiła się aby dostać 8-10k brutto. ( 11k brutto => 13,200 kosztów pracodawcy + 10% za dni wolne i masz programistę 15k )
1. mieszkają sami programiści seniorzy
2. nikt się nie schyla po mniej niż 15k netto
@mickpl: tu każdy taki mądry a potem mediana krajowa 4200 zł na rękę.
Nie wiem jakie są warunki w Wawie ale jeśli to prawda to kto tam pracuje w urzędach, policji, sklepach?
@lxst: I tak jest wielokrotność średniej za przeciętne stanowisko na które może wejść chłopaczek 2-3 lata po studiach. Więc jest cudownie.
@maryjuszpitagoras: Miksowane pary biedny+bogaty, ludzie którzy dziedziczą, ludzie którzy wynajmują, ludzie którym należy się mieszkanie zakładowe lub socjalne, beneficjenci bk2%
@mickpl: 18k na parę = 9k na osobę = wystarczy że facet zarobi 10k brutto (to tylko 7.2k na rękę, czyli typowa pensja w korpo za mida i to takiego przeciętnego) a babka 8k (czyli zaledwie 5.8k na rękę - tyle dostaniesz w przeciętnym urzędzie po kilku latach).
To naprawdę nie jest