Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak jest z tym #ipbox w praktyce? Nawet jeśli dostanie się indywidualna interpretację podatkową, pisząc we wniosku absolutnie całą prawdę, to i tak może być przypał przy kontroli? Jestem z tych co lubią spać spokojnie, a widziałem trochę komentarzy mówiących o tym że nawet przy otrzymaniu IIP na IP box można mieć nieprzyjemności przy kontroli i mocno się waham - mogę przejść na b2b, ale tak naprawdę wzgl uop będę w przód z 1000zl, za to kusi mnie to o tyle że robię własny projekt na którym mam nadzieję że zarobię, i wtedy potrzebuje mieć jdg żeby wystawiać faktury

#programista15k #pracait

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak będziesz miał interpretuję, dobrze opisaną dokumentację co w jakim mc i za jakie kwoty robiłeś i najlepiej dodatkowe potwierdzenie od klienta, że bylo wynagrodzenie za to faktycznie i na zasadzie przekazania praw autorskich to spoko. Znajomi mieli kontrolę i bez przypału. Sam rozliczyłem, ale nikt nie kontrolował. Tak czy siak polecam ryczałt :)
  • Odpowiedz
mogę przejść na b2b, ale tak naprawdę wzgl uop będę w przód z 1000zl

@mirko_anonim: to mało. Ja bym pewnie nie mysłał nawet o B2B. Ipbox ma tylko sens jak masz znaczne koszty, bo inaczej się nie opłaca
  • Odpowiedz