Wpis z mikrobloga

@zloty_wkret jako okularnik powiem ci, że takie wielkie okulary może wyglądają dziwnie, ale są w c--j wygodne. Ramki nie wchodzą w pole widzenia, dzięki czemu jak najmniej czuć że w ogóle masz okulary na nosie. Doświadczyłem tego jak zmieniłem takie prostokątne, grube ramki na bardziej kwadratowe i cienkie, zupełnie inna jakość noszenia szkieł.
  • Odpowiedz
  • 3
jak postępują logicznie myślący ludzie:
mam krzywe zęby - wstydzę się ich i je naprawiam
mam pryszcza - wstydzę się go i go zakrywam podkładem
mam nadwagę - wstydzę się jej i ćwiczę
mam ropiejące skaleczenie - wstydzę się go i zakrywam plastrem
mam krzywe palce u nóg - wstydzę się ich i noszę skarpetki
  • Odpowiedz
@zloty_wkret: też noszę duże, ale nie ze względu na jakąś modę czy popularność, a z czystej wygody. Małe ograniczają widoczność, w dużych masz po prostu szersze pole widzenia i nie trzeba kręcić głową za każdym razem, jak chce się spojrzeć w bok, w górę czy w dół. Cienkie ramki też poprawiają jakość noszenia, myślę, że stąd ta popularność. Okulary mają przede wszystkim poprawiać jakość życia, nie wpisywać się w kanony
  • Odpowiedz
jak postępują logicznie myślący ludzie:

mam krzywe zęby - wstydzę się ich i je naprawiam

mam pryszcza - wstydzę się go i go zakrywam podkładem

@zloty_wkret:
napisałem głupi komentarz - wstydzę się go i usuwam konto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zloty_wkret Jak byłem w szkole to chciałem duże szkła, żeby móc zerkać na ściągi bez zbytniego ruszania głową. Na studiach już weszły bardziej "modne" wąskie. Po studiach zapłaciłem już sobie za korekcję laserową.
  • Odpowiedz
@zloty_wkret: wygląda to strasznie głupio ale, jak już wyżej pisano, nie ogranicza pola widzenia. Moda jak to moda, się zmienia. Na pewno na takich talerzach na twarzy zarobią optycy bo cena szkieł rośnie wraz z indeksem (przekrojem) a żaden optyk nie zamontuje standardowych, "grubych" szkieł w tak cieńkich ramkach.
  • Odpowiedz
@zloty_wkret: Dla mnie 3 powody: 1. Podobają jej się, 2. Efekt większych oczu (możesz spojrzeć na kraje azjatyckie, że większość ludzi nosi duże okrągłe okulary, żeby oczy wydawały się większe [tak jak noszą kobiety sukienki w paski pionowe, żeby wyszczuplało]), 3. Lepsze kąty widzenia, ramki nie przeszkadzają
  • Odpowiedz