Wpis z mikrobloga

@KapitanZabek:

Hm ciężko powiedzieć, bo człowiek uczy się całe życie, ja lubię gotować, i gotuje już wiele lat oczywiście w własnym zakresie bardziej "hobbystycznie" nie zawodowo, jeśli chodzi o odkrycie takich rzeczy martwych w sensie nie sposobu na gotowanie samego w sobie tylko rzeczy pomocnych w gotowaniu, to pewnie była to skrobaczka do warzyw hehe
@KapitanZabek: rozmrazanie bulek. Najpierw 30 sekund w mikrofali, a potem na pare minut do nagrzewajacego sie piekarnika. Wychodza jak prosto z piekarni a calosc zajmuje mniej niz 5 minut (piekarnik moze sie zaczynac rozgrzewac z bulka w srodku). Zanim zrobisz rano kawe, masz chrupiace buleczki.
@KapitanZabek frytownica beztłuszczowa - prawie nie używam już piekarnika, a patelni tylko do sosów. W 10 minut zrobię każde mięso że jest przypieczone z wierzchu i soczyste w środku, a ziemniaki smakują lepiej niż frytki i z minimalną ilością tłuszczu.
Używam też do odgrzewania potraw zamiast mikrofali.
@KapitanZabek: Piec do pizzy Efeuno. Mistrzostwo.

Docelowo robót planetarny wleci.

No i za kilka miesięcy będę miał normalna płytę indukcyjną na 4 palniki. Obecna w micro mieszkaniu 2 palnikowa jest za mała.