Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawo9889: nie no trzymają to w kącie i czekają aż bateria się trochę "podładuje" i znowu zapalą jednego bucha.
Pełno tego gówna oferują na grupkach na fb w hurcie po 10 tys sztuk i tak dalej. Wszystko produkowane w Chinach, więc ładują do nich najtańszy drut oporowy, włókno szklane zamiast waty itd. Ale na szczęście Chińczycy bacznie testują każdy produkt. Dowód: https://www.youtube.com/shorts/4VQL9e6saCg?feature=share
  • Odpowiedz
@Calodobowy: ja mówię o przyczynie istnienia tego gówna w Polsce. A ty gadasz o tym co jest za granicą, żeby bronić harcy Mateusza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Otwórz sobie binga i wyszukaj olejki. Porównaj ceny to zobaczysz.
  • Odpowiedz
plastik, który nie nadaje się do recyklingu.

@Dawo9889: ogólnie wszystko spoko, ale jestem prawie pewny, że ten plastik świetnie nadaje się do recyklingu, bo to najtańszy i najprostszy PE lub PP ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Dawo9889 ty serio wierzysz w ekologie? To jest ściema, która ma zwiększać koszty życia. Po pretekstem ochrony środowiska firmy nakładają na nas większe opłaty, a rząd to się podoba bo są zawieszone dochody do budżetu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau obudowa jest z amelinium, plastikowe są kapsle no i większość bebechów, bateria to kilkuset milamperowy lipol, do tego gąbka/watka nasączone liquidem.
  • Odpowiedz
@Dawo9889: W sumie po obserwacji paru znajomych doszedłem do wniosku, że z tymi jednorazówkami dochodzi do ciekawego zjawiska psychologicznego. Wszyscy, którzy to jarają "rzucają palenie" (albo vapowanie) i to kupują "tylko tymczasowo". Od ponad roku xD. Takie oszukiwanie samych siebie, ob przecież jak masz boxa, albo podgrzewacz do tytoniu to jesteś uzależniony. A tak to kupujesz takie dziadostwo przed imprezką w żabce, wyrzucasz do śmieci i sumienie czyste.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dawo9889 jak sie nie nadaję jak to otwierasz lejesz liquid i ładujesz bateryjkę kumpel tak robi. Ponoć sklep tez często to zbierają i robia dokładnie to samo xD
  • Odpowiedz
W tym przypadku ekologia i oszczędność idą w parze. Nawet najtańszy pod z wymiennymi kartridżami zwróci się po 3-4 jednorazówkach ¯\(ツ)/¯ Jednorazówki powinny zniknąć.
  • Odpowiedz
@Dawo9889: tak jak piszesz, kupiłem epeta smoka za 80zł i jego koszt - w porównaniu do jednorazówek - zwraca się po małej butelce liquidu. Zupełnie nie opłaca się kupowanie tego jednorazowego gówna, ale rozumiem czemu to ludzie kupują - dobry smak, łatwo dostepne, nie przejmujesz się sprzętem po wypaleniu i idealny rozmiar na impreze
  • Odpowiedz
@Dawo9889 totalnie nie czaję tego trendu. Uczniowie szkół średnich kupują to gowno zamiast raz zainwestować w epapierosa z możliwością dolewki płynu. A potem sami organizują strajk klimatyczny ()
  • Odpowiedz