Wpis z mikrobloga

@Kanarynka: Kupcie tam i na co was stać póki was stać i póki dają hajs za darmo. Jak wam się sytuacja zmieni to się przeprowadzicie do tego czasu nie wybrzydzaj, przeproś chłopaka i skończ temat aż sama coś dorzucisz na większy kredyt.
  • Odpowiedz
@Kanarynka: Ja Ci się nie dziwię... Nie miałam okazji mieszkać poza miastem, ale wynajmowałam na zupełnych obrzeżach i już wtedy standard życia jest inny - nie sądzę by mieszkając dalej miałoby być lepiej.

Natomiast jak to mówią "nie ma co się lubi to się lubi co się ma"...
Myślę że u was problemem jest komunikacja, bo to przecież super że chłopak chce takie mieszkanie kupić by Tobie również się podobało nawet jeśli
  • Odpowiedz
@WielkiPowrut88: to sobie sprawdź. Jeżeli zamieszka z osobą z którą przez 12 miesięcy poprzedzających prowadził gospodarstwo domowe to nie spełnia nawet warunków udzielenia kredytu. Potem jeszcze dochodzi użyczenie części lokalu innej osobie - kolejny trafiony
Zgodnie z art. 9a pkt. 12 ustawy, kredytobiorca, który wynajął lokal mieszkalny albo dom jednorodziny lub jego część innej osobie bądź użyczył tego lokalu albo domu innej osobie, traci dopłaty.

Myslisz, że czemu ludzie masowo
  • Odpowiedz
@Kanarynka zyje w 8 milionowym miescie, jak nie kupisz teraz z dojazdem 1h, to za 5 lat bedziesz szukac ponizej 2h. Moja najwieksza bledna decyzja to bylo odlozenie zakupu, zeby przeczekac lockdown. Duzy blad
  • Odpowiedz