Wpis z mikrobloga

@Kanarynka Podsumujmy: nie stać Cię na nic, nie dokładasz się, ale wybrzydzasz i stawiasz wymagania, a normalna okolica to dla Ciebie porażka? Znajdź sobie frajera, który Ci kupi penthouse na Mokotowie i przestań pisać zarzutki
  • Odpowiedz
@KwasneJablko: aktualnie mamy dojazdy: ja autem 10 minut, rowerem 20, ona tramwajem 20 minut. Naprawdę ciężko się przestawić na 3-5 razy dłuższe dojazdy. Szczególnie jej, bo pracuje na 12h zmianach
  • Odpowiedz
@KwasneJablko: Nie, nie zawsze jest 1h do pracy... Ja mieszkam przy Centrum Łopuszańska to sobie zobacz jaki stamtąd jest dojazd na Mordor. Z Woli z kolei dojazd na Mordor faktycznie jest słaby, ale za to do centrum Warszawy dobry, a tam również dużo ludzi pracuje.
  • Odpowiedz
@widmowy_dziobak:
Mylisz się. Jeśli nie mają razem dziecka, ani nie są małżeństwem to wobec ustawy nie tworzą gospodarstwa domowego (nawet w artykule który podlikowałeś jest tak napisane xDDD).
Tak samo jeśli chłopak będzie mieszkał w tym mieszkaniu i miał dostęp do każdego pokoju, to nie ma mowy o najmie, czy użyczeniu lokalu który dyskwalifikuje z otrzymywania dopłat.
  • Odpowiedz
@Kanarynka: Ja piernicze co ja czytam. Kobieto jak ja idę do sklepu mając tylko 20 złotych a chcę kupić rzeczy za 30 złotych to zgadnij kurła jakie mam wyjście. Ktoś dobrze napisał, żebyście poszli na dwie/trzy sesje u terapeuty razem i dałem plusa, ale po przemyśleniu widzę, że lepszą opcją jest żebyś sama porozmawiała z jakimś profesjonalistą.
Aktualnie przeprowadzam się z trzech przystanków do pracy na dużo więcej co mi
  • Odpowiedz
nie będę zadowolona z mieszkania pod Warszawą (uprzedzając pytania - dom pod Warszawą ok

@Kanarynka: to jak będziesz mieszkać w domu to czas dojazdu już ci nie przeszkadza? xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Katzenfutter: nie wiem. Może się pali a ja nie wiem. Myślę że po prostu nas nie stać na ślub. Nie mówiąc o dziecku. I to jest druga kwestia do pomyślenia, bo ja nie wiem czy ja chce ani nie wiem czy on chce. A "kiedys" mieć dziecko to trochę słaby okres czasu patrząc na to że mam 28 lat i cukrzycę, więc w sumie nie wiadomo nawet czy ja mogę
  • Odpowiedz
@Kanarynka @Kanarynka a może patrz gdzie metro będzie w przyszłości. I czemu nie prawa strona. Np z ząbek kolejka jedzie 10 minut do dworca wileńskiego a potem to już metro.
Kuzynka kupuje segment na Wawrze to też kolejka szybko do centrum
  • Odpowiedz