Aktywne Wpisy

congobongo +66
Zgłaszajcie filmiki konfitury na YT za dokuczanie i nękanie (podpada pod 107kw).
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka
#konfitura
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka
#konfitura

SzubiDubiDu +280

@mirko_anonim ale od programisty wymaga się z grubsza tego samego co od DevOpsa, tylko na spokojniej żyje. DevOps to taki nowoczesny programista/admin. Apropo dlaczego DevOpsi pracują w scrumie a nie w kanbanie? Przez takie podejście serwis który padł u mnie w korpo w maju wstał w dopiero w październiku, bo 3 rózne teamy scrumowe sie tym zajmowały(jeden koduje, drugi robi deploy, trzeci używa)
Tak, był taki okres może z rok temu? Że znalezienie pracy jako devops bez oncalla było praktycznie NIEMOŻLIWE.
Był to dołek na rynku pracy IT i wtedy firmy dopiero zaczynały pokazywać swoją prawdziwą twarz.
obecne oferty za devopsa przy stacku jaki jest wymagany sa smieszne, wszedzie szukaja tylko i wylacznie seniorow za pensje admina azurowego, no sory ale rynek sie zeszmacil a liczba devopsow jest skonczona, poczekamy zobaczymy co bedzie dalej
Są plusy i minusy devops, jak ze wszystkim, ogólnie macie duże możliwości bo wszystkie największe i najciekawsze firmy idą mocno w IaC i
19k przy 8 latach expa XDDDDDD
Średnia dla seniora to ponad 30k, z rocznym doświadczeniem można na spokojnie dostać 15k brutto przy UoP
Akurat ja je wszystkie spełniam, i wyciągam 30k brutto miesięcznie na uop.
Ale głowa mi pęka od ciągłej nauki. Są dni ze nic nie robię, są ze z---------m. Exp 15lat. Ale faktycznie wolałbym klepać Pythona całe dnie niż 10technologii naraz.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz
@proszebardzo2: tak, ale większość firm jest na tyle bezczelna że wiedzą że nic z głową nie jest postawione ani nie zamierzają