Wpis z mikrobloga

Serwus, tak czytałem sobie dziś gorące i był wpis w którym chłopek cieszył się, że zarabia 5 cyfr miesięcznie mimo ciężkiego życia. Potem doszli inni brandzlować się w komentarzach ile to oni nie zarabiają, oczywiście obowiązkowe skriny wpłat na konto w banku. Czy serio wszyscy tak zarabiają? Mam wrażenie, że vikop.ru to jakaś elita, bez 10k nie podchodź. Aż mi się głupio zrobiło z moimi zarobkami, gdy widzę jak wszyscy zaczynają się przechwalać ile to nie zarabiają i jakie to nie jest łatwe, padły nawet określenia na pracowników sklepów itp. per "kiepy". Ja pracuję za granicą więc ciężko mi też odnieść się do tego, w mojej pracy to często płacone jest za nic nie robienie prawie i żyje mi się wygodnie, ale czuję się głupszy od tych wszystkich milionerów tutaj. Mam mylne spojrzenie czy faktycznie wszyscy tu zarabiają min. 8k-10k PLN i swoją pracę znaleźli w chwilę a właściwie to ich sama znalazła? Moi znajomi mają świetne wykształcenia i bardzo ciężko było im znaleźć pracę czasem a tutaj czytam same sukcesy. Jak jest?
#pracbaza #zarobki #kiciochpyta #praca
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mikau w dużych miastach zarabia się średnio 8k a w mniejszych 5k. I od tego w zależności od pracy w górę i w dół. Realne może być że 15k zarabiają pytanie tylko ile maja życia poza praca.
  • Odpowiedz
  • 0
@sameowoce: mądra odpowiedź, dlatego mnie zastanawia to ile za tym stoi, za tymi zarobkami. Jak ktoś wyżej napisał można wpaść w poczucie presji jakiejś przez głupie czytanie czyichś zarobków
  • Odpowiedz
@mikau: zdecydowanie najważniejsza
Generalnie podstawowym kryterium wygrywu jest to czy masz kobietę
Zarabiając nawet 50k ale bedac samemu przegrywasz
  • Odpowiedz
@mikau kojarze z wykopu pare osob, ktore robia gruby kwit, ale sporo to tez fantasci i bajkopisarze. Szkol sie, doskonal i sam zarabiaj porzadne pieniadze :) czesto prpblemy i obawy siedza tylko w glowie :)
  • Odpowiedz
  • 0
@sameowoce: ale to właśnie złudna presja, jeśli takowa występuje, wywołana kilkoma skrinszotami pt "ile to ja nie zarabiam". Ja zarabiam ponad 10k PLN i po prostu jest takie dziwne odczucie momentami, że wszyscy zarabiają więcej dosłownie
  • Odpowiedz
@mikau jeśli zarabiasz 10k to i tak zarabiasz bardzo dobrze jak na polskie standardy, wiec jeśli życie Ci miłe to się nim ciesz zamiast gdybać co by było gdybym miał 50 miesięcznie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
oczywiście obowiązkowe skriny wpłat na konto w banku

@mikau: gdyby tylko dało się to jakoś zedytować by wyglądało na legit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz