Wpis z mikrobloga

pytanie do #koty, byłem 3 dni temu z sierściuchem u weterynarza bo dziwnie się zachowywał i wet stwierdził zapalenie pęcherza (kot, samiec to znajda, przyszedł do nas kilka miesięcy temu z klatki schodowej). lekarz przypisał antybiotyk do stosowania 2 razy dziennie. Kot dzisiaj sporo miauczy, siada na ramieniu kiedy ktoś leży na łóżku i wykonuje coś w stylu ruchów frykcyjnych, zostawia kropelki moczu na ręce. czy to normalne w takiej sytuacji? aby trochę mu ulżyć nalałem wrzątku do szklanej butelki i owinąłem ją skarpetą, to siedzi na ciepłym.nie mam pomysłu co zrobić, coby mu trochę ulżyć :<
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Renzov sprawdź na forach dla kociarzy. Zasada jest prosta: jeśli twój kot to ma , tzn , że inne koty też to miały i kociarze mają to dawno już rozpracowane

Sfartemmordo
  • Odpowiedz
@Renzov: mój kot miał kamienie nerkowe co objawiało się takim zachowaniem i zapaleniem pęcherza. Pomogło cewnikowanie na tydzień i kilka kroplówek. Unikaj suchej karmy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szakalio: nerki są zdrowe, był sprawdzany z krwi i USG. weterynarz stwierdził struwity w pęcherzu. dzięki za odpowiedź, bo zacząłem trochę schizować
  • Odpowiedz