Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @lukiboss, dla lękowca nie jest to dobra opcja + wiem, że byłbym na wiecznym wk&wie na tym.

@kissmybattery, dzięki. Pomyślę nad mikrodosingiem.

@_ftcx0r, o, to może być to. Dzięki. Pamiętam, że byłem kiedyś na tej stronce, ale myślałem,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zbaszynek_baby, jestem na ssri, więc nici z emki. Tak to już dawno bym leciał na piksach. Muszę być na ssri, bo inaczej odwalę magika z rozpaczy.

Kompletnie nie zrozumiałeś co miałem na myśli pisząc o zapachu baby xD

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
Weź idź do ładu nazbierać muchomorow czerwonych ususz i opierdziel kilka kapeluszy przed snem, jak się cykasz załaduj wcześniej węgiel aktywny, może cię olśni podczas snu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zbaszynek_baby, wszystko zależy z jakim problemem ma się styczność. Ja pomimo ładowania 600mg pregi i ssri nadal nie wychodzę do ludzi. To co jem pozwala mi pracować i nie odwalić magika. Dlatego wątpię żeby bupropion mi pomógł skoro on jest do aktywizacji, a mnie trzeba uspokoić.
MAO brałbym, ale czytałem, że jest do słabszych zaburzeń. Jakie mao bierzesz? Psychiatra kiedyś proponował mi moklo, ale uznaliśmy,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie wiem kim jest Twój lekarz ale iMAO nie jest grupą leków słabszą od SSRI. Ba, skuteczność SSRI jest często kwestionowana, ponieważ większość osób chorych na depresję nie ma obniżonych poziomów serotoniny w mózgu. Wydaje mi się, że jeśli zmagasz się z depresją i zaburzeniami lękowymi, to warto się skupić na aktywizacji, która Cię otworzy do ludzi. Lub skupić się na terapii, bo właściwie to jest najlepszy sposób leczenia Twojego
  • Odpowiedz
może chodzi o to, że u nas praktycznie nie ma imao. moklobemid to RIMA w zasadzie, klasyczne IMAO trzeba importować docelowo dla pacjenta z za granicy, typu fenelzyna. jedyne co nieselektywnie i nieodwracalnie blokuje mao z tych dostępnych w aptece to przedawkowana selegilina

popatrz w metaanalizie z thelancet dla skuteczności interwencji przy fobii społecznej. jest duża różnica w rozmiarze efektu dla moklo i 'prawdziwego' imao. moklo wypadł słabiej niż ssri

@zbaszynek_baby
10129 - może chodzi o to, że u nas praktycznie nie ma imao. moklobemid to RIMA w zasa...

źródło: Screenshot 2023-10-16 161747

Pobierz
  • Odpowiedz