Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja różowa jest dziwna. Jesteśmy razem dwa lata i wszystko układało się super. Byliśmy razem na wakacjach i trochę czasu po nich wyszło, że jest w ciąży. Faktycznie trochę mnie tam poniosło. Ciąża jest wczesna. Ja się ucieszyłem... Mam 32 lata a ona 29. Tylko, że ona oznajmiła mi że dziecka nie chce bo jej nie stać... Jej nie stać. Ja mam mieszkanie, dobre zarobki a u niej jest faktycznie gorzej. Zarabia takie 4 do 5 tysięcy ale na L4 dostawałaby mniej. Ja się tym nie przejmowałem bo przecież mam mieszkanie i pieniądze. Ona mówi, że nie będzie sprowadzać dzieci na świat bo nie jest w stanie nic dać temu dziecku i nie chce ryzykować bezdomności czy domu samotnej matki gdyby coś nie wyszło. Załamałem się jak to usłyszałem.
#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no ale op twierdzi, że warunki i pieniądze są

@ardan95: że on może je zapewnić, sama nie da rady. Niech mu się odwidzi albo pozna inną. Ona zostanie z dzieciakiem, bez męża ani prawa do mieszkania, tak?
  • Odpowiedz
przeczytaj sobie posty na jakimkolwiek forum dla rozwódek/samotnych matek a dość szybko nabierzesz wątpliwości do takich mądrości.

@kosmita: dopóki facet nie zdradzi to majatek dzielony sprawiedliwie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim uwazam ze dziewczyna ma bardzo odpowiedzialne i rozsądne podejście, godne wręcz podziwu bo większość ludzi to mądra po szkodzie.

Kiedyś gdzieś usłyszałam takie zdanie skierowane do kobiet, żeby miały tylko tyle dzieci, ile byłyby w stanie utrzymać SAME i to jedna z lepszych porad jakie ktokolwiek mógł udzielić.

Co z tego, że masz dobre zarobki, mieszkanie, samochód, skoro ona nie ma nic z wymienionych? 1/3 małżeństw się rozpada tak w ogolnosci, a
  • Odpowiedz
Nie sluchaj tych wiedzm z rozowym paskiem pod nickiem tutaj w postach i nic jej nie przepisuj ani dostepu do konta nie dawaj. Jak babsko poczuje krew to sie rozbestwi. Niech wie, ze nie moze odpyerdalac i ma byc ogarnieta bo jak nie to ja wykopiesz. Dopoki bedzie sie zachowywac jak nalezy to jej nic nie grozi. Jak jej hajsy dasz i mieszkanie przepiszesz to ryzyko oskubania drastycznie rosnie. Przypominam, ze to
  • Odpowiedz