Aktywne Wpisy
Nigirium_Ignis +1057
Dzisiaj uratowałem człowiekowi życie! Na zakładzie w pracy kolega około 50 lat padł blady jak ściana i jako jedyny potrafiłem robić resuscytację. Robiłem ją do przyjazdu karetki, patrząc na jego bladą, wykrzywioną i oplutą przez samego siebie twarz. Myślałem, że to już jego koniec. Sam zarządziłem wszystkim, bo wszyscy spanikowali. Dowiedziałem się przed chwilą, że będzie żył, a do tego czasu nie mogłem się pozbierać. Pamiętajcie drogie wykopki, że warto posiadać taką
fundacjawosp +372
❤️ 32. Finał WOŚP zagra w niedzielę, 28 stycznia 2024 roku! Gramy pod hasłem „Płuca po pandemii. Gramy dla dzieci i dorosłych!”, a tegorocznym motto zbiórki jest „Tu wszystko gra OK!”. W tym roku centrum Letniej Zadymy w Środku zimy znajdzie się w nowym miejscu — na Błoniach PGE Narodowego w Warszawie!
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
Skocznie budowano z inicjatywy klubów sportowych, władz samorządowych, jak i przez samych skoczków. Działo się tak głównie w latach, kiedy skoki nie były jeszcze tak drogim i elitarnym sportem. Obecnie większość z tych małych skoczni to ruiny. Będąc na urlopie, na Podhalu, pomyślałem sobie, że fajnie by było odnaleźć w tym regionie kilka zapomnianych skoczni narciarskich. Mając trochę wolnego czasu, postanowiłem, że wybiorę się na poszukiwania zapomnianych obiektów i zobaczę na własne oczy, jak one teraz wyglądają.
Metalowe konstrukcje tych obiektów nie są już w najlepszym stanie, dlatego kierując się zdrowym rozsądkiem, nie wchodziłem na samą górę tych skoczni. Gołym okiem widać, że są już mocno pordzewiałe, a dodatkowo niestabilne schodki chwieją się na boki.
Kilka lat temu pojawił się pomysł renowacji skoczni w Dzianiszu i Chochołowie. Przy średnich nakładach finansowych udałoby się przywrócić te dwie skocznie do stanu używalności. Niestety, właściciele działek, na których znajdują się obiekty, żądają ogromnych pieniędzy za dzierżawę terenu. Inne, które mogłyby służyć młodym zawodnikom, nie są remontowane z braku pieniędzy oraz nieuregulowanych kwestii własności gruntów, na których się znajdują.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram / Patronite
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
@nightmeen: uuu antyrezunizm
@Gandezz Nie.
@Gandezz Choćby na przykład przeciętnej umowy najmu mieszkania na czas określony nie wypowiesz. Póki w takiej umowie nie masz wlaściwego zapisu, to jej nie możesz wypowiedzieć w zwykłych okolicznościach. A spora część takich umów takiego zapisu nie ma.
W praktyce to oczywiście płacisz gościowi za całość i tyle. Ale przecież nie o to Ci chodziło i godzi to w klasyczne rozumienie pojęcia wypowiedzenie.
I nie musi to być gapiostwo, bo czesto obie strony chcą zawrzeć taka umowę. I jedna i druga woli mieć pewny rok czy dwa niż dopuszczać ewentualność rozmyślenia się drugiej strony i szukania nowego lokum czy lokatorów.
Widocznie nie potrzebują dodatkowej kasy a jeśli w przyszłości będą to sprzedadzą ziemię. Jak wydzierzawisz to masz później problem.
@L3gion: A co dopiero Góral, tutaj przedstawicielka tego narodu usiłowała pobierać opłaty za przejście po działce należącej do państwa
https://www.rp.pl/prawo-dla-ciebie/art39115041-jest-sadowy-final-glosnej-sprawy-blokowania-sciezki-na-gubalowke
https://innpoland.pl/198490,co-z-oplatami-za-wejscie-na-gubalowke-sad-wydal-decyzje
@buczubuczu: Tak właśnie jest, każdy jest hojny dopóki dzieli cudzy majątek ( ͡° ͜ʖ ͡°)