Wpis z mikrobloga

@login_cwiczebny: nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Chcesz zadać pytanie, najpierw odpowiedz na to które ktoś Ci zadał. Ale ja Ci odpowiem, cytując fragment Twojej wypowiedzi.

Jakiś logiczny powód?

Równouprawnienie

;)
  • Odpowiedz
@aarahon:

Równouprawnienie

Bredzisz.
To dlaczego nie walczą o większą ilość męskich przedszkolanek, nauczycielek, pielęgniarek? Tak samo, jeśli chodzi o studentów, też jest więcej kobiet. Gdzie równouprawnienie? Wprowadzać parytety 50%!
  • Odpowiedz
Równouprawnienie

@aarahon: pokaż mi w polskim ładzie prawnym jeden zapis związany w jakikolwiek sposób z ogólnie pojętym zatrudnieniem lub przedsiębiorczością dyskryminujący kobiety.
Na każdy jeden podany przez ciebie przykład ja podam 5 przykładów w praktyce dyskryminujących mężczyzn.
  • Odpowiedz
Równouprawnienie

@aarahon: A co z emeryturami? Czemu nie chcą wyrównać wieku emerytalnego? Tylko nie pieprz mi, że Tusk kiedyś chciał, bo to już dawno nieaktualne.
  • Odpowiedz
To dlaczego nie walczą o większą ilość męskich przedszkolanek, nauczycielek, pielęgniarek?

@Rv0000: bo o to powinni walczyć... mężczyźni?

Gdzie równouprawnienie? Wprowadzać parytety 50%!

@Rv0000: akurat parytety to bardzo głupi pomysł ale nie dziwię się że to postulujesz.
  • Odpowiedz
pokaż mi w polskim ładzie prawnym jeden zapis związany w jakikolwiek sposób z ogólnie pojętym zatrudnieniem lub przedsiębiorczością dyskryminujący kobiety.

@dominowiak: dlaczego mam to robić?
  • Odpowiedz
@Rv0000 zrównanie wieku tak naprawdę byloby spoko dla kobiet. Niższy staż pracy i prognozowana dłuższa średnia życia równa się boleśnie niska emerytura. Średnio kobieta ma 1000 zł mniejsza emeryturę od mężczyzny.
  • Odpowiedz
@aarahon: Równość praw nie wyników XD ty jesteś śmieszny pisząc takie głupoty, to kobiety są faworyzowane w społeczeństwie (ja uważam że dobrze bo to one ponoszą większy koszt bycia rodzicem) jednak nie wrzucajmy tych parytetów w każdy aspekt życia to jest zatrudnianie i wszelkiego rodzaje kursy i dotacje.
  • Odpowiedz
Widocznie jeśli kobiety nie chcą pracować w jakimś dziale gospodarki to:

@login_cwiczebny: lub nie mogą ze względu na przepisy.

Później będą takie kwiatki jak w Norwegii, gdzie dojdzie do parytetów, i w radach nadzorczych będzie wymóg XX %
  • Odpowiedz