Dostałem dzisiaj ofertę kontraktu B2B realizowanego w Arabii Saudyjskiej. Stack to Javka i Appium. 3/4 czasu u ciapatych, tydzień w domu; loty, wizy, hotele opłacone. Stawka 22k z VAT. Odpisałem HRówce, że kwota jest skandalicznie niska jak na taki projekt. Chyba nie przesadziłem?
@bill-adamsonn: Ale aż tak? Przecież 22k to dolne kwartyle pensji seniora, ale w Polsce. Zwykle jak kwota jest kiepska to albo nie odpisuje, albo dziękuję, ale tutaj aż mną miotnęło.
@PijanyTataKonfederata: Generalnie to jak stawka jest w PLN to jak an standardy AS, 22k to b. mało. Więcej można dostać w Polsce z pracą na miejscu (lub w pełni zdalną) nie będąc seniorem.
@PijanyTataKonfederata: dostałem taka oferte już od 4 różnych kontraktowni, praca niedziela-czwartek, większość z tych kosztów które poniesiesz nie są w pełni opłacone tylko dofinansowane bo nie ma opcji byś latał co tydzień do PL. Głównie to al jazeera bank szuka, nie warto absolutnie
@PijanyTataKonfederata: Ta kontraktornia to z Polski czy innego kraju? Z tego co wiem to firmy z Londynu mają dużo większe marże. Zazwyczaj jak aplikowałem przez firmę z Anglii do Polskiego oddziału to nie mieli rynkowych stawek a znacznie niższe.
@PijanyTataKonfederata zastanów się poważnie nawet za lepsze pieniądze. Raz do roku jeżdżę do Arabii na kilka miesięcy pracować. Jest to absolutnie s---------e miejsce do życia. Nawet w najlepszym hotelu w stolicy czujesz się jak w złotej klatce. Jakbyś miał pytania to wal na PM
Raz do roku jeżdżę do Arabii na kilka miesięcy pracować. Jest to absolutnie #!$%@? miejsce do życia. Nawet w najlepszym hotelu w stolicy czujesz się jak w złotej klatce.
@Kendzior44: Napisz pls coś więcej, bo to bardzo ciekawy temat.
@PijanyTataKonfederata: wczoraj widziałem ofertę na justjoin o podobnych warunkach. Obóz pracy, a płacą taką samą stawkę jak w Polsce. Oferta dla masochistów, którym brak życia prywatnego nie przeszkadza.
@WodnySzajbus: Jakiś czas temu latała jakaś pythonowo/cppowa oferta w AS ale z widełkami 50-60k. No ale też niezbyt zdalna (i nie moje kompetencje przy okazji) więc bym nawet nie brał pod uwagę. No ale chociaż za jakieś ludzkie pieniądze.
Odpisałem HRówce, że kwota jest skandalicznie niska jak na taki projekt. Chyba nie przesadziłem?
#programista15k #it #testowanieoprogramowania
Znajomy z 30 lat temu gsm w którymś bantustanie budował. Po projekcie zakończył karierę w rezydencji w innym bantustanie w azji. Prowadził hotel.
Za USD bym brał bo dla mnie to bardzo dobra stawka za PLN to bezsensownie niska stawka.
@Kendzior44: Napisz pls coś więcej, bo to bardzo ciekawy temat.
@Kendzior44 Gdyby to były kwoty w € to może bym rozważył, a tak to nawet nie zamierzam. Dzięki za info odnośnie wrażeń z pobytu na miejscu.
Komentarz usunięty przez autora