#!$%@?... wróciłem do pracy po 1,5 miesięcznym L4 i od razu dostałem informację, że pracownik który kiedyś pracował na moim stanowisku, przejął moje obowiązki na ten czas i ta praca znów mu się spodobała, więc ja po dwóch latach pracy w biurze jestem zdegradowany i mam wrócić na produkcję (⌒(oo)⌒). Właśnie sprawili, że niosę wypowiedzenie.
@Chicoxxx66: no to nie mozesz po prostu zaczac pracowac na innym stanowisku. Powiedz że możesz się podzielić pracą z kolegą jeśli im nie przeszkadza że będą płacić dwie pensje zamiast jednej xD
@kexus512 Problem w tym, że to #!$%@? jenuszex, to dostałem informację, że dzisiaj mam pójść do kierownika produkcji on już wszytko wie i od jutra zaczynam na produkcji XD za chwilę jadę po dalsze L4 do chirurg i tak chciał mi dać, tylko zrezygnowałem, ale wspomniał, że jak będzie boleć to mam przyjść, bo jeszcze miesiąc powinienem być.
@Chicoxxx66: Bait, albo głupota. Przecież Ty nawet badania lekarskie potrzebujesz na nowe stanowisko pracy. Gdyby to co napisałeś naprawdę byłoby prawdą to poszedłbym na jeden dzień na produkcję i na koniec dnia wręczył rozwiązanie umowy o pracę ze skutkiem natychmiastowym z winy pracodawcy (jeszcze odszkodowanie bym dostał XD). Jednakże nie sądzę aby janusz który ma firmę tak prosto się podłożył.
@Chicoxxx66 Ale to jak to sobie wyobrażałeś? Nie ma cię półtora miesiąca, oni musieli Cie jakoś zastąpić i nie dziwie się, że skoro gość się sprawdził, jest dobry to chce zostać na stanowisku.
@plantagenet No mówię szczerze, wróciłem po dostałem informację, że lekarza mam zrobić w trakcie pracy i po chwili jeszcze takie info. Żadne bait sam jestem w szoku.
@Chicoxxx66: no to skoro tak musiałeś dostać wypowiedzenie zmieniające (na piśmie). Dostałeś? Podpisałeś? Nic o tym nie wspominasz. Wbrew pozorom to nie taka prosta sprawa, a ktoś kto prowadzi firmę raczej wie co i jak załatwić.
@plantagenet Jeszcze nic nie dostałem, dostałem tylko informację że od jutra na produkcji. Znając tę firmę to nowa umowa za miesiąc zapewne. Teraz nie wiem czy zanieść wypowiedzenie czy zrobić z winy pracodawcy.
@Sonic233_: no chyba nie, ale kiedyś pracowałem u rodziny, to nawet umowy żadnej nie miałem. A jak chciałem dostać wolne to mi powiedzieli (rodzona rodzina) że przecież ja nie mam żadnego urlopu i mam #!$%@?ć non stop 6 dni w tygodniu. XD
@Sonic233_: no to skoro pracodawca tego nie zrobił, niech op wyciśnie ich jak cytrynę. Przecież to janusz sobie strzelił w stopę, teraz tylko trzeba to spieniężyć.
@Chicoxxx66 jeżeli chcesz się zwolnić to najpierw ciągnij L4 ile możesz potem dopiero wypowiedzenie nie odwrotnie. w między czasie szukaj pracy. jakbyś miał jakieś pytania wał na pw
#januszebiznesu #januszex ##!$%@? #praca #pracbaza