Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Organizujemy wraz z niebieskim ślub i małe przyjęcie weselne ok. 50 osób. Jesteśmy na etapie rozsyłania zaproszeń i nie wiem co zrobić.

Ogolnie jestem piwniczakiem i nie mam praktycznie znajomych, rodzina rozbita (odpadła cala strona ojca po rozwodzie rodziców). Ode mnie pewnie max 15 osób.

Od ok. 2 lat nie utrzymuje kontaktów z babcią od strony mamy. Ogólnie szkoda opowiadać ale o------a totalna maniane. Mama utrzymuje kontakt w sumie jedynie grzecznościowy i rozmawia z nią kilka razy do roku przez telefon.. Z dziadkiem kontakt mam dobry, mimo że potępia postępowanie babci to raczej jest jej lojalny, w końcu razem żyją. Mama namawia mnie, żeby zaprosić na slub babcie wraz z dziadkiem, twierdzi że to będzie dla niej dobra okazja żeby przeprosić. Ja uważam że nie jestem od tego, żeby jej kreować środowisko do przeprosin (pewnie nieszczerych) i że jakby jej zależało to by sama wyciągnęła rękę. Rozważam zaproszenie tylko dziadka, ale na 90% odmówi bez babci bo zrobiłaby mu z życia piekło. Co robić? Zaprosić babke (która mi fchuj życia zniszczyła i bardzo skrzywdziła) żeby nie stracić dziadka, wysłać zaproszenie tylko do dziadka wiedząc że odmówi i cierpieć jego nieobecność w ważnym dniu czy nie zaprosić zadnego...

#pomocy #slub #rodzina #problem #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dziadka zaproś na ślub i powiedz że żeby było uczciwie i dla każdego po równo to babcię zaprosisz na rozwód ¯_(ツ)_/¯ A tak na serio, straszne są te rozkminki logistyczne które powodują że cała radość wyparowuje. Nie zapraszaj dziadka samego bo i tak wiesz że w takim układzie nie przyjdzie, a zrzucisz wtedy na niego konieczność odmowy. Jeżeli bardzo ci zależy na jego obecności to zaproś ich oboje, przy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: patrz glownie na siebie. To jest Twoj dzien i to Ty masz ten dzien jak najlepiej wspominac. Jesli widok babci Ciebie ma w------c to nie zapraszaj dziadkow. Jesli z kolei uwazasz, ze w tlumie babcia zniknie i nie bedzie robic maniany to ze wzgledu na dziadka zapros ich (zaplanuj wtedy tak miejsce babci by jej nie widziec). Pzdr
  • Odpowiedz