Aktywne Wpisy

urarthone +101
źródło: Garść Newsów na 13 lutego
PobierzNews dnia to...
- Zginął rekordzista w maratonie 15.7% (177)
- Piłkarza trafił piorun 16.9% (190)
- Rozegrano finał futbolu amerykańskiego 1.7% (19)
- Pierwsza ofiara ospy alaskańskiej 2.6% (29)
- Koniec malowania twarzy w telewizyjnym show 25.0% (282)
- Rolnicy wysypali ukraińskie zboże 6.4% (72)
- Malcolm będzie jeździł a NASCAR 4.6% (52)
- Będą pierwsze powietrzne taksówki 10.2% (115)
- Kary za fotografowanie zabytków 4.7% (53)
- Wypadki w pracy, dane GUS 12.2% (137)

agareas +1

W obecnych czasach, jak nie jesteś lekarzem albo nie masz znajomości, to praca w jakiejkolwiek innej branży niż IT to zwykłe frajerstwo.
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym.
Jest się bezwartościowym śmieciem którym wszyscy gardzą i zostaje tylko samobójstwo.
@Floryda: Wiadomo, byłem w Monako to wiem - robię fotkę przy najnowszym Ferrari Roma, a tam worki z Atlasem i kubły z dekoralem na siedzeniu pasażera zamiast ładnej dupy, bo typ właśnie wracał z roboty od klienta z kurnika 38m2
Podchodzę do Rollsa Phantoma, a tam w
Mam teraz 2 tygodnie urlopu, więc nie wstaję z łóżka bo nie mam po co.
Ale wreszcie dojrzałem do poważnego myślenia o rzuceniu pracy że względu na dyskryminację.
Lepiej być bezrobotnym niż codziennie traktowanym w pracy jak gówno
@Lenac: Masz bardzo nieaktualne stawki.
Myślę, że najważniejsze różnice między bardzo dobrze zarabiającym prawnikiem a IT to: 1) mniejszy work-life balance u prawnika, 2) znacznie mniejsze możliwości pracy full remote u prawnika, 3) większa odpowiedzialność prawnika niż szeregowy pracownik IT.
No jest ciężko i jest duża konkurencja i dużo chętnych, ej ale wiesz co? To tak samo jak u adwokatów, księgowych, tłumaczy i w każdej innej pracy umysłowej poza lekarzami/farmaceutami, bo tam trudność polega na studiach. Nikt nie chce być pogardzanym robolem to konkurencja i wymagania rosna WSZĘDZIE.