Aktywne Wpisy
skalar_neonka +1443
IceGuy 0
Siema, co byście zrobili w tej sytuacji:
Mam 22 lata, za mną rok stażu na siłowni, efekty widziałem tylko siłowe, wizualne nie. Trzymałem dietę 4000, 4300kcal i generlanie nie przytyłem. Głównym problemem jest tez to, ze oprócz tego ze jestem anorektycznke chudy, to jeszcze wyglądam nieadekwatnie do swojego wieku. Pytałem wcześniej czy może teść by mnie postarzał, ale po wylewie hejtu zapytam was o inne pomysły
#mikrokoksy #silownia
Mam 22 lata, za mną rok stażu na siłowni, efekty widziałem tylko siłowe, wizualne nie. Trzymałem dietę 4000, 4300kcal i generlanie nie przytyłem. Głównym problemem jest tez to, ze oprócz tego ze jestem anorektycznke chudy, to jeszcze wyglądam nieadekwatnie do swojego wieku. Pytałem wcześniej czy może teść by mnie postarzał, ale po wylewie hejtu zapytam was o inne pomysły
#mikrokoksy #silownia
@wkto: Myślę, że po prostu gadasz bzdury jak typowy janusz.
Cały czas idea była taka, żeby nakrętki poddawać recyklingowi. Z racji tego, że są drobne i trudno to zrobić były zbiórki. Skuteczność była niska, ale i tak trafiało ich więcej do recyklingu niż bez zbiórek. Problem w tym, że w ostatnich latach skuteczność tych zbiórek poleciała na łeb
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: ale po co kogokolwiek uczyć?
@bottomless_pit_supervisor: I to cię uprawnia do wyłudzania innej usługi? Rozumiem, że jak w twoim mieście masz jedna firmę zbiorkomu to uprawnia cię to do jeżdżenia na gapę? Płacisz za wywóz POSORTOWANYCH ŚMIECI. Jeśli celowo tego nie robisz bo masz to w dupie to znaczy, że nie różnisz się niczym od janusza wypierdzielającego śmieci do lasu.
@bottomless_pit_supervisor: Żebyś nie był januszem z wąsem jak twój ojciec i, żebyś dbał o wspólne dobro.
@wkto: Bo łatwiej przetworzyć. Frakcje nie są połączone i łatwiej je oddzielić od siebie. No ale gdyby ludzie wyrzucali do plastików nakrętki a nie gdzie popadnie to by nie trzeba wprowadzać tych przepisów. Jak widzisz nawet na wykopie u osób młodych jest tendencja, że "w dupie to mam nakrętki wyrzucam gdzie popadnie lub do zmieszancyh" więc już lepiej jest żeby były po prostu połączone. Wtedy
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: ojej biedne wspólne dobro bo nakrętki zalegają na wysypisku xD. Tragedia. Może jeszcze byłeś za wycofaniem plastikowych słomek?
A prawda jest taka, że twoje zachowanie jest takie samo jak patusów którzy śmiecą w lesie.
A ja myślałem że takie zgrzane za każdym razem mi się trafiały i ukręcałem, żeby mieć nakrętkę oddzielnie
@laminio: W niektórych gminach można zadeklarować niesegregowanie i płaci się więcej. Dodatkowo w większości gmin w przypadku domów prywatnych możesz zwyczajnie zdecydować się na brak segregacji bo nie musisz podpisywać umowy z przedsiębiorstwem które zapewnia gmina (choć większość to robi bo to korzystniejsze rozwiązane). Tak czy inaczej jeśli nie masz możliwości niesegregowania płacisz za segregowane to masz segregować.