Aktywne Wpisy

Dajcie coś relaksacyjnego na yt albo Spotify takie z babskim głosem najlepiej coś delikatnego bo chłop ehh

Paradajek +97
Selekcjoner reprezentacji Egiptu, Hossam Hassan: „Powiem to, co myślę, bez względu na konsekwencje: to był ewidentnie ustawiony mecz i cały świat to widział. Chcę też dodać jedno: skoro tak bardzo chcą, żeby wygrała Argentyna, to po co w ogóle zapraszać innych do udziału?”
#mecz
https://streamable.com/8agdij
#mecz
https://streamable.com/8agdij

@wkto: Myślę, że po prostu gadasz bzdury jak typowy janusz.
Cały czas idea była taka, żeby nakrętki poddawać recyklingowi. Z racji tego, że są drobne i trudno to zrobić były zbiórki. Skuteczność była niska, ale i tak trafiało ich więcej do recyklingu niż bez zbiórek. Problem w tym, że w ostatnich latach skuteczność tych zbiórek poleciała na łeb
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: ale po co kogokolwiek uczyć?
@bottomless_pit_supervisor: I to cię uprawnia do wyłudzania innej usługi? Rozumiem, że jak w twoim mieście masz jedna firmę zbiorkomu to uprawnia cię to do jeżdżenia na gapę? Płacisz za wywóz POSORTOWANYCH ŚMIECI. Jeśli celowo tego nie robisz bo masz to w dupie to znaczy, że nie różnisz się niczym od janusza wypierdzielającego śmieci do lasu.
@bottomless_pit_supervisor: Żebyś nie był januszem z wąsem jak twój ojciec i, żebyś dbał o wspólne dobro.
@wkto: Bo łatwiej przetworzyć. Frakcje nie są połączone i łatwiej je oddzielić od siebie. No ale gdyby ludzie wyrzucali do plastików nakrętki a nie gdzie popadnie to by nie trzeba wprowadzać tych przepisów. Jak widzisz nawet na wykopie u osób młodych jest tendencja, że "w dupie to mam nakrętki wyrzucam gdzie popadnie lub do zmieszancyh" więc już lepiej jest żeby były po prostu połączone.
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: ojej biedne wspólne dobro bo nakrętki zalegają na wysypisku xD. Tragedia. Może jeszcze byłeś za wycofaniem plastikowych słomek?
A prawda jest taka, że twoje zachowanie jest takie samo jak patusów którzy śmiecą w
A ja myślałem że takie zgrzane za każdym razem mi się trafiały i ukręcałem, żeby mieć nakrętkę oddzielnie
@laminio: W niektórych gminach można zadeklarować niesegregowanie i płaci się więcej. Dodatkowo w większości gmin w przypadku domów prywatnych możesz zwyczajnie zdecydować się na brak segregacji bo nie musisz podpisywać umowy z przedsiębiorstwem które zapewnia gmina (choć większość to robi bo to korzystniejsze rozwiązane). Tak czy inaczej jeśli nie masz możliwości niesegregowania płacisz za segregowane to masz