Wpis z mikrobloga

@laminio: Generalnie w ogólnym rozrachunku jest obowiązek segregacji ale w praktyce wygląda to tak, że praktycznie zawsze masz wybór. Zwłaszcza jak mieszkasz w domku. W przypadku spółdzielni musisz przegłosować. Tak czy inaczej jeśli kogoś przerasta wrzucenie nakrętki do żółtego pojemnika to współczuję braku inteligencji. No ale wykop mnie niejednokrotnie zaskoczył.
Jak jesteś tak zaznajomiony z tematem wywozu śmieci

@Werdna: Jestem. Dlatego jestem za segregacją.

to pewnie wiesz ile jest hajsu w prowadzeniu firmy recyklingowej

@Werdna: Wiem ile jest hajsu. Zarabiają na tym duże spółki bo jest to kosztogenny biznes.

nie da się nazwać sortowania śmieci w domu inaczej jak niewolniczą pracą

@Werdna: Jaka niewolnicza praca jak mogę z tego zrezygnować? W domu wszyscy zdrowi?
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Zrezygnować xD za wywóz śmieci musisz płacić czy chcesz czy nie. Jak nawiązujesz do tego że możesz zmienić na niesegregowane: obie stawki są narzucone z góry i nie są do negocjacji. Obchodzenie tego systemu nie jest naganne a wręcz chwalebne
@Aokx: tego skuwrysyna co wpadł na pomysł żeby to połączyć i tych co to zatwierdzili zatłukł bym gołymi rękami.
Ani butelki po ludzku otworzyć ani się normalnie napić za to można się koncertowo upiedrolić soczkiem i w ramach ekologii zrobić dodatkowe pranie...
możesz zmienić na niesegregowane: obie stawki są narzucone z góry i nie są do negocjacji

@Werdna: Bzdura. Jeśli mieszkasz w budynku wielorodzinnym to niejako są. Ale zawsze możesz się wyprowadzić. W domku jednorodzinnym nikt cię nie zmusi do takiej czy innej oferty. Musisz tylko udowodnić gminie, że wywozisz śmieci.

Obchodzenie tego systemu nie jest naganne a wręcz chwalebne

@Werdna: Jeśli zmuszasz swoich sąsiadów i obywateli w okół by płacili więcej
@Krupier: hasło niefortunne, ale tam powinno być silnie zanieczyszczone/z odpadkami jedzenia.

Co za debil to napisał. W szczecinie normalnie wrzucasz do plastików rzeczy po spożywce. Nie musisz ich myć, nie musisz wypłukiwać. Jeśli tylko są duże resztki jedzenia na dnie których nie potrafisz oddzielić z miejsca to zmieszane. A tak to normalne. Co za cymbał to pisał.
@Aokx: Kurła to ma zostawać w taki sposób? Ja to się wkurzałem, ze jakieś korki #!$%@? dali bo muszę nadmierną ilość siły użyć aby to #!$%@?ć jak prawilnie powinno się robić xd Ale ze mnie wieśniak, daj małpie smartphona to zacznie nim orzechy łupać, ehh wstyd