Wpis z mikrobloga

• 32
@Koronanona: jest w ulotce to, więc nie powinien wymyślać że to psychosomatyczne, idź do jakiegoś dobrego lekarza od bólu stawów. "Podczas przyjmowania tego leku rzadko może wystąpić ból i obrzęk stawów oraz stan zapalny lub zerwanie ścięgien. (...) Stan zapalny i zerwania ścięgien mogą wystąpić w ciągu pierwszych 48 godzin leczenia, a nawet do kilku miesięcy po przerwaniu leczenia lekiem Cipronex"
  • Odpowiedz
@Koronanona: Czyli najpierw Ci dała Ciprofloksacynę, a potem kazała posiew z moczu? No super. Ale fakt, że Cipronex działa na zapalenie fróg moczowych, sam za czasów studenckich dostałem. Mimo, że ewidentnie miałem objawy zapalenia dróg moczowych, po wykluczeniu w wywiadzie wenery najpierw zleciła posiew z antybiogramem, a potem walnęła Cipronex.
  • Odpowiedz
  • 617
Życie zrujnowane przed 30 przez z-----ą lekarkę

@Koronanona: no ale w sumie jak mogła przewidzieć że akurat Tobie zaszkodzi? Są jakieś przeciwwskazania czy inna cecha która by świadczyła o tym że wystąpi taka reakcja? Ciągle większość ludzi toleruje ten lek normalnie.
  • Odpowiedz
  • 30
@Koronanona lol, też brałam ten antybiotyk i po dwóch dniach skończyłam na SORze z dziwnymi objawami xd
Szybka zmiana antybiotyku, jakieś sterydy i inne "odtrutki" pomogły
  • Odpowiedz
@Plp_: no może fakt, że walnęła lek bez rozpoznania bo rozpoznanie (badanie moczu) robił już później? Śmiejemy się z UK że para etanol na wszystko ale w tym przypadku uratowałoby to życie tego Mirka. Nie wiem jak z UK ale w PL ZDECYDOWANIE ZA DUZO się przepisuje leków zupełnie bez potrzeby. Gorączka? Dam antybiotyk, mimo że większość przypadków to wirusuwka i nic nie da, a superbakterie się rozwijają dzięki temu
  • Odpowiedz
@Xianth2: Polacy to lekomani co rozwalają sobie żołądki przez branie tabletek na pamięć. Lekarze interniści często podpisują umowy z firmami farmaceutycznymi i pani doktór z przychodni jednego dnia przepisuje wszystkim ten sam lek- starym i młodym na wszystko- najczęściej antybiotyki.
  • Odpowiedz
  • 0
@Koronanona masakra. Właśnie tydzień temu przestałem brać ten antybiotyk. I też przepisał mi to lekarz w Luxmedezie, przy czym mam do niego zaufania, bo nieraz mi pomógł i cały czas zleca mi różne badania, żeby pilnować kilku tematów.
  • Odpowiedz
@Xianth2 od jakiegoś czasu zmagam się z bólem pleców. Rezonans umówiony, kolejna wizyta u neurologa umówiona, ale idę do rodzinnego po L4, bo nie dam rady iść do roboty. Lekarz przyjmuje i pyta jak oceniam ból w skali 1-10, ja mówię, że około 7, pyta się czy biorę leki przeciwbólowe, a ja mówię, że nie, bo staram się tego nie brać, lekrz się pyta dlaczego, a ja mówię, ze uzależniają, a
  • Odpowiedz
@uriel_ck: no ale on chyba sugerował żebyś wziął ibuprofen albo ketoprofen, a nie morfinę. Leki przeciwbólowe i przeciwzapalne w przypadku bólu pleców są bardzo wskazane zwłaszcza w początkowej fazie żeby zwalczyć stan zapalny i przyspieszają powrót do sprawności.
  • Odpowiedz
@Koronanona antybiotyk dobrze włączony na te objawy, które miałeś.
Równie dobrze z tego mogła rozwinąć się sepsa bez antybiotyku.
Działania uboczne leków się zdarzają. Ta pierwsza lekarka nic złego nie zrobiła. Wszystko zgodnie ze sztuką.
  • Odpowiedz
Tez mam historię związana z tym srodkiem - po pierwszej tabletce zaburzenia równowagi, po wstaniu z łóżka pacjent lądował na podłodze - skończyło się na SORze, potem kilka dni osłabienia, ale wiem ze nigdy tego nie tknę
  • Odpowiedz
  • 87
@Nowystaryziel

@Xianth2: Polacy to lekomani co rozwalają sobie żołądki przez branie tabletek na pamięć. Lekarze interniści często podpisują umowy z firmami farmaceutycznymi i pani doktór z przychodni jednego dnia przepisuje wszystkim ten sam lek- starym i młodym na wszystko- najczęściej antybiotyki.

Wujkowi Staszkowi już nie polewajcie.
  • Odpowiedz