Wpis z mikrobloga

• 28
@mickpl: panie mirku, to mam jakis wpis z ostatnich miesiecy o kapiszonie przytoczyc? Czy tez cos nie bylo wiadomo? xD pewny siebie dajesz takie prognozy od lat i zawsze jest jakies "ale", z tym ze dopiero jak juz nie siadzie
  • Odpowiedz
@mickpl: Panie mirku, każdy normalny wiedział, że jak poszedł do mediów konkret, że będzie to kredyt 2%, takie i takie limity to jasne było, że to przepchają, pytanie było tylko czy przed wyborami czy po.
  • Odpowiedz
@Kutafonix215: Jako poszukujący w ostatnim czasie mieszkania do zakupu przejrzałem artykuły z ostatniego tygodnia z wypowiedziami deweloperów i ich ekspertów.

W sumie:
- w 14 artykułach deweloperzy mówią, że ceny nie spadną lub będą stały w miejscu
- w 3 artykułach spodziewają się niewielkiej korekty
- w 1 artykule
  • Odpowiedz
  • 28
@Kutafonix215

A ja się temu Mirkowi nie dziwię. To co się o--------a w gospodarce i nieruchomościach to kompetna abstrakcja niezgodna ze zdrowym rozsądkiem. W związku z czym, chcąc znaleźć jakkolwiek sens w tym wszystkim dochodzi się już do pewnych fiksacji np. że wyżej urosnąć to już nie da rady, bo kto to kupi i za co ;)
  • Odpowiedz
@mickpl: myślisz że straty jakie wyrządziłeś wykopkom słuchającym przez lata Twoich rad można już liczyć w nastkach milionów ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
  • Odpowiedz
@mickpl: Nikt się nie spodziewał ratowania branży przed wyborami poza branżą mieszkaniówki. Dosłownie nikt.
Trzeba było mnie czytać, to byś nie był zaskoczony.
Mieli sobie przed wyborami zafundować upadek tysięcy firm?
  • Odpowiedz
Powyższe oznacza tylko jedno: ceny polecą w dół i to będzie takie p-----------e jakiego jeszcze nie było.

@Reanef: zapisz sobie.
Dopóki system będzie się kręcił nie będzie żadnych spadków cen.
Oczywiscie system walnie, ale to jeszcze 2-3 lata, ale wtedy po prostu wszystko zamrożą i rozdadzą elektroniczną walutę. Zbyt dużo bogatych i wpływowych ludzi ma kasę w nieruchomościach.
Może być wojna na terenie Polskie, ale wtedy ceny mieszkań będą naszym
  • Odpowiedz
Jako poszukujący w ostatnim czasie mieszkania do zakupu przejrzałem artykuły z ostatniego tygodnia z wypowiedziami deweloperów i ich ekspertów.

@Reanef: No i znowu pociąg ci odjechał. ;)
Mi tak odjechał w 2007, ale poczekałem i do następnego już wsiadłem. Jestem milion zł do przodu.
  • Odpowiedz
@controll

Ty tak serio?!? To tak kilka z brzegu:
- nie pamiętam już nawet od kiedy - ponad dwucyfrowa inflacja roczna ( oficjalna)
- niskie stopy procentowe względem inflacji oraz działania proinflacyjne (800 +, wakacje kredytowe, kredyt 2%, 13-stki 14-stki 15-stki dla emerytów, komputery dla uczniów i nauczycieli, etc.)
- stałe podnoszenie najniższej krajowej oraz składek dla
  • Odpowiedz