Aktywne Wpisy

solejukowski +492
Pokolenie trzydziestolatków nie jest słabe. Ono zostało wychowane w obietnicy, której świat nie dotrzymał.
Dzisiejsi trzydziesto- i trzydziestoparolatkowie są jednym z najbardziej psychologicznie przeciążonych pokoleń ostatnich dekad. Nie dlatego, że „nie chce im się pracować”. Nie dlatego, że są roszczeniowi. I nie dlatego, że „kiedyś ludzie mieli gorzej”.
Ich dramat polega na czymś innym: dorastali w epoce wielkiej obietnicy możliwości.
Słyszeli:
Dzisiejsi trzydziesto- i trzydziestoparolatkowie są jednym z najbardziej psychologicznie przeciążonych pokoleń ostatnich dekad. Nie dlatego, że „nie chce im się pracować”. Nie dlatego, że są roszczeniowi. I nie dlatego, że „kiedyś ludzie mieli gorzej”.
Ich dramat polega na czymś innym: dorastali w epoce wielkiej obietnicy możliwości.
Słyszeli:

HardWax +284

źródło: Screenshot_20230815_232838_Chrome
PobierzW sumie:
- w 14 artykułach deweloperzy mówią, że ceny nie spadną lub będą stały w miejscu
- w 3 artykułach spodziewają się niewielkiej korekty
- w 1 artykule
A ja się temu Mirkowi nie dziwię. To co się o--------a w gospodarce i nieruchomościach to kompetna abstrakcja niezgodna ze zdrowym rozsądkiem. W związku z czym, chcąc znaleźć jakkolwiek sens w tym wszystkim dochodzi się już do pewnych fiksacji np. że wyżej urosnąć to już nie da rady, bo kto to kupi i za co ;)
@mickpl: @Kutafonix215 pogłoski to były na początku grudnia, a w połowie grudnia były znane już wszystkie szczegóły łącznie z limitami
https://web.archive.org/web/20221216145851/https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/bezpieczny-kredyt
źródło: limity
PobierzTrzeba było mnie czytać, to byś nie był zaskoczony.
Mieli sobie przed wyborami zafundować upadek tysięcy firm?
@Reanef: zapisz sobie.
Dopóki system będzie się kręcił nie będzie żadnych spadków cen.
Oczywiscie system walnie, ale to jeszcze 2-3 lata, ale wtedy po prostu wszystko zamrożą i rozdadzą elektroniczną walutę. Zbyt dużo bogatych i wpływowych ludzi ma kasę w nieruchomościach.
Może być wojna na terenie Polskie, ale wtedy ceny mieszkań będą naszym
@Reanef: No i znowu pociąg ci odjechał. ;)
Mi tak odjechał w 2007, ale poczekałem i do następnego już wsiadłem. Jestem milion zł do przodu.
Ty tak serio?!? To tak kilka z brzegu:
- nie pamiętam już nawet od kiedy - ponad dwucyfrowa inflacja roczna ( oficjalna)
- niskie stopy procentowe względem inflacji oraz działania proinflacyjne (800 +, wakacje kredytowe, kredyt 2%, 13-stki 14-stki 15-stki dla emerytów, komputery dla uczniów i nauczycieli, etc.)
- stałe podnoszenie najniższej krajowej oraz składek dla