Aktywne Wpisy

Linnior88 +206
#damskiprzegryw nikt mi nie powie że to w jakiej rodzinie kto się wychował nie ma znaczenia
W sumie będąc już pod 30 stka nadal odczuwam skutki tego , że 2 ludzi którzy nie powinni być rodzicami nimi zostali
Nie potrafię w żaden sposób ułożyć sobie życia
Nie mam żadnego kompasu jak się zachować w danej sytuacji ani w życiu , takie chodzenie na oślep
W sumie będąc już pod 30 stka nadal odczuwam skutki tego , że 2 ludzi którzy nie powinni być rodzicami nimi zostali
Nie potrafię w żaden sposób ułożyć sobie życia
Nie mam żadnego kompasu jak się zachować w danej sytuacji ani w życiu , takie chodzenie na oślep
źródło: temp_file5094047031173270750
Pobierz
PanNieznanypl +36
Wystawiłem negatyw na allegro, firma znalazła mnie na linkedinie i grozi że przekaże screeny mojej firmie w której pracuje jeśli nie usunę co z tym robić dalej, bo wku..li mnie niemilosiernie i chce ich zniszczyć za takie działania
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet

źródło: temp_file3869699626813940658
PobierzCaly twój wywód leży na podstawowym założeniu że pracodawca niby miał prawo w ogóle o to pytać.
I nie k---a, nie miał prawa pytać
@sphinxxx Nawet ZUS nie podnosi takich argumentów w decyzjach, bo zdaje sobie sprawę, że papierkowa robota pracodawcy nie ma wpływu na to czy pracownik wykonuje jakieś obowiązki. Plus: nikogo (nawet ZUS) nie obchodzi jak nieporadny organizacyjnie jest pracodawca. To jego ryzyko i pracownik nie ponosi odpowiedzialności z tego tytułu.
Dwa: wszelkie szkolenia są wliczane do czasu pracy i są realnym wykonywaniem obowiązków pracowniczych. Musisz odbyć szkolenie BHP, szkolenie stanowiskowe i za ten czas należy się wynagrodzenie. To po prostu realizacja wymogów kodeksu pracy. Twoja opinia czym jest "realne wykonywanie obowiązków służbowych" nie ma znaczenia. Pracownik jest do dyspozycji pracodawcy, gotowy do świadczenia pracy.
@sphinxxx: no i co jeszcze? Może zarzuty za "praca specjalnie i złośliwie podjęta, by uzyskać świadczenia emerytalne"? "umowa o pracę nie została zawarta w celu pobierania pensji, by mieć za co żyć" ? Skoro taki jest system, taka jest zasada - pracujesz, dostajesz świadczenia, i ludzie pracują BY DOSTAĆ ŚWIADCZENIA" to gdzie tu
@Nowekonto1238: Mhm, dokładnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) I dlatego kobiety z najbogatszych krajów pierwszego świata nie chcą rodzić a jak już to max jedno dziecko.
Do 25 roku życia się jeszcze mózg i charakter kształtuje a ty byś chciał aby laski z jednego
@dr3vil: o pójściu a L4 w czasie ciąży decydują dwie rzeczy - lenistwo lub warunki pracy. Hałas dla przykładu
@jedrek1212: @Issac czas na kupno wykop premium, skoro ukrywa wam poprzednie komentarze XD
@sphinxxx: G jej zrobią. Wystarczy, że przepracuje chwilę. Nie mają prawa jej nic zrobić.