Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co sądzicie o sytuacji, że z kobietą, teraźniejszą już żoną umawiacie się na wspólne plany, typu ślub, założenie rodziny. Ona przekłada i przekłada co pół roku (założenie rodziny, bo ślub dostała). Ja mam dalej naciskać, czy to już kwalifikuje się pod niedopasowanie? Żona lat 32. Temat dziecka grzany już 2 lata ponad. Ja już nie mam siły jej namawiać, nie wierze że zmieni zdanie. Mimo że mnie kocha, to raczej nie chce potomka. Okłamywała mnie, że chce zwodząc, że za pół roku, aż w końcu już nie wierze że za pół roku będziemy się starać.

Co byście zrobili na moim miejscu? Mamy ślub, nic wspólnego. Kocham ją, ale moje cele życiowe i plany nie przewidują takiego stanu życia, co z resztą z nią już ustalałem i to samo mówiła.. Owszem, gdyby sie nie udało mieć tego dziecka to rozumiem, ale ona mamiła mnie i nawet nie spróbowała i nie chce się starać.

Ja jestem tutaj egoistą i powinienem być z kobietą mimo że ją kocham? Ona dostanie to czego chce, czyli brak dzieci i mnie. Rozumiem że jestem egoistą, że już się nad tym zastanawiam, bo mam wyrzuty sumienia... #ciaza #rozowepaski #niebieskiepaski #dzieci #pytanie #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: siądź I pogadaj z nią nie kiedy dzieci, a czy w ogóle? I wtedy zdecyduj, czy Ci odpowiada dalszą przyszłość z nią.

Jakie powody podaje do odwlekania ciąży?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Weź ją na POWAŻNĄ rozmowę. Powiedz, że chcesz i ciągle to odkłada i dlaczego? Że ma odpowiedzieć, podać powód i że jeśli nie chciała dzieci to mogła powiedzieć o byście się rozeszli, a nie robić taki cyrk... Może ona od zawsze nie chciała i myślała, że Ci się odmieni?
Ehhhh... W takim wieku i tak, długo się stara o dziecko, a ona młodsza nie będzie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Masz podstawę do unieważnienia małżeństwa. Porozmawiaj o tym z żoną- przysięga, jeśli składała ją w kościele jest nieważna, oświadczenie z urzędu również, ponieważ wiedziała o Twoim celu założenia rodziny, akceptowała, zgadzała się, a teraz się wycofała. Postaw warunek, jeśli się nie zgodzi to nie czekaj więcej i nie proś.
  • Odpowiedz