Aktywne Wpisy

Ryneczek +1448
Plusują osoby, które nie mają tatuaży, zobaczymy ilu nas jest. Obserwacja tylko z tego tygodnia; na pobraniu krwi najpierw recepcjonistka z bazgrołem na nadgarstku przechodzącym na palce, pobierający mi krew facet z całym lewym przedramieniem w jakichś rozgwiazdach, APTEKARKA! z czarno-zielonymi kwiatkami wystającymi spod rękawa fartucha więc trudno ocenić długość całego arcydzieła, oraz kurier DPD z jakimiś badylami na szyi. Ciekawe, ilu z tych nieszczęśników za kilka lat zda sobie sprawę z

ecco +938
Co się w czwartek odżelkowało w fabryce. Gość był z synkirm 5 letnim u nas w #gusto, syn zjadł kubek 400 g malinek. W natłoku zakupów gość zapomniał o tym powiedzieć przy płaceniu za żelki. Wyszli z fabryki. Ochrona za nimi wybiegła i kazała pokazać paragon. Pokazał i oczywiście nie było tam tych malinek. Gość myślał, że wezwiemy policję, zapłaci mandat i po problemie, żaden sąsiad się nie dowie. Nic z

Sklad
Ziemniaki 93%, olej rzepakowy, tłuszcze roślinne nieutwardzone (rzepak), przyprawy (w tym papryka 0,34 %), czosnek, cebula), sól, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza), ekstrakty przypraw, cukier.
Ale zastanawiam sie jak utrzymywana jest swiezosc tego przez msc bez chemii?
https://pl.openfoodfacts.org/product/5906395015344/ziemniaczki-ju%C5%BC-gotowe-z-papryk%C4%85-pri
#jedzenie #potrawy #biedronka #kuchnia #dieta
Komentarz usunięty przez autora
@Socah: mmm czekalem na ten kretynski komentarz nie majacy nic wspolnego z pytaniem :)
naucz sie odpowiadac na pytania, a nie szukac poklasu i dawac mi porady
@jimmyF: to ja ci powiem lepszy numer. Jak robię dżem to on może stać i rok. A bigosu od świąt jeszcze nie ruszyłem i leży w zamrażalniku. Pewnie też jest w nich dużo chemii. ( ͡͡° ͜ʖ ͡°)
- sól
- obróbka termiczna
- pakowanie próżniowe
- Soli tam nie ma za wiele, ale zawsze coś zakonserwuje
- Są ugotowane więc poddane obróbce termicznej, raczej 90-100 stopni celsjusza przez dłuższy czas co skutecznie wybije większość bakterii
- A na deser masz pakowanie próżniowe co również konserwuje na dłuższy czas
tl;dr - jedz nie #!$%@?, nie