Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej Mirasy, mam kilka pytań odnośnie bk2%, singiel, 4000 zł na rękę, umowa na czas nieokreślony, wkład własny ok. 150000 zł, brak innych zobowiązań finansowych

- z ilu miesięcy banki obliczają zdolność kredytową? chodzi mi o Alior, Pekao SA i PKOBP

- na jaką zdolność mogę liczyć w tych bankach, bo potrzebuje ok 250000-280000 zł, czy jest to realne?

- w jakim banku dostanę największy kredyt?

Dzięki za odpowiedzi!

#kredyt2procent #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@interpenetrate: przeciez jak wszystko w naszym skomplikowanym prawnie i podatkowo kraju to zalezy. Jakbys prowadzil dzialanosc i ewidencje na liniowym to dla banku jestes jak na uop i masz wysoka zdolnosc jak jestes ryczaltowcem to blizej ci do zlodzieja dla banku i ci tna zdolnosc. UoP to swiety gral kredytowania sie.
  • Odpowiedz
Mam pytanie do tego tematu, czy banki patrzą najprzychypniej na uop a najgorzej na to gdy się jest firmą? Jeśli planuje przejscie na b2b to lepiej żebym zainteresował się tym kredytem póki jestem na nieokreślonym czasie umowy bo potem będzie trudniej dostać taki kredyt?

@interpenetrate: Dochody z działalności gospodarczej są akceptowane przez banki. Wymagany jest dłuższy okres uzyskiwania takich dochodów, a zdolność zwykle jest liczona gorzej niż w przypadku umowy
  • Odpowiedz