Aktywne Wpisy
Riannon86 +228
Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 1889. Podsylam kilka stron. Gdyby ktoś chciał jakieś przepisy dajcie znać. #gruparatowaniapoziomu #gotujzwykopem #kuchnia #historia #ksiazki
Pokojowa +24
Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Como.
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Starania się o dziecko, jeśli kobieta ma 36 lat, facet 29. Sytuacja materialna/mieszkaniowa teraz najlepsza. Badania porobione, regularne okresy u kobiety. Seks niemal codziennie. Czy według Was to już późno? Jestem ciekaw czy zna ktoś kogoś kto w takim wieku u kobiety się starał o dziecko, ile to trwało, czy wszystko było ok podczas ciąży, porodu? ;) Teraz czytałem że wiek się wydłuża i rodzice są trochę starsi mając pierwsze dziecko, ale czy można być dobrej myśli? Pytam nie przegrywów, bo wasze zdanie i tak nie biorę pod uwagę, ale osoby które mają dziecko. #ciaza #dziecko #zwiazki #dzieci #porod
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy tobie sie tak zdarzy? Statystyki poczytaj, a nie pytasz gawedz
@mirko_anonim: Tak. Medycyna twierdzi że 36 lat to zdecydowanie zbyt późno na rodzicielstwo.
Nie dość że ciężko zajść, ciężko ciążę donieść, to dodatkowo dzieći często rodzą się z problemami.
Każda osoba po 30 która znam a się stara ma takie problemy.
Nie część, większa - mniejsza, tylko każdy.
@mirko_anonim: zaczynają się już problemy: szanse na zajście w ciążę wynoszą około 12%
Ważne żeby być pod kontrolą lekarza
A zrobiles badania jakosci nasienia?
Dla zaplodnienia, to lepiej sprawdzac, kiedy zbliza sie owulacja i dopiero wtedy strzelac. W innym okresie szkoda marnowac naboi (。◕‿‿◕。)
Osobiście w tym wieku bym sobie już odpuściła, ale słuchajcie lekarza i samych siebie.
Społeczeństwo nie potrzebuje kolejnych niepełnosprawnych dzieci czy finansowania in vitro, bo ktoś się na starość obudził że chce mieć potomstwo.
A każda osoba z potomstwem po 30, jaką ja znam, przeszła ciążę bez problemu i ma zdrowe dzieci. Widać osobisty żal w twoich wypowiedziach. średnia wieku rodzących kobiet w UE stale się zwiększa, w takiej Francji jest
W dzisiejszych czasach bardziej liczy się zdrowie matki niż same lata. Jest mnóstwo 30 latek w tragicznym stanie, otyłe z chorobami.
@Ulfric_Stormcloak: Trochę tak, bo zaklinasz rzeczywistość ( ͡° ͜ʖ ͡°) W przeciwieństwie do ciebie akurat ja byłem obecny wielokrotnie przy ciąży i rodzeniu kobiet 30+ i jeśli miałbym próbować określać jakieś statystyki udanych porodów zdrowych dzieci to jakieś 80-90% jest udanych. Więc "Nie każdy, nie mniejsza część,
@lexico: ta wiedza to z pudelka zaczerpnieta czy z bravo?