Aktywne Wpisy

jeśli lekarze pracują w dyżurach po 24h, to przyjmując, że pracują połowę miesiąca, a połowę mają wolne, to jest 15 dni pracy x 24h, to daje 360h, dzieląc to przez 100 tys. zł, to lekarz dostaje ochłap w postaci 270 zł za godzinę xD. i to jest za dużo?
trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy
trochę nie rozumiem skąd ta nagonka i wyzwiska od kast? ja wiem, że tvp za swoich pięknych czasów szczuło na lekarzy, sędziów czy

thorgoth +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#lekarz #lekarze #medycyna #apteka #aptekarz #zdrowie #leki
Czy branie codziennie pół tabletki/tabletkę loperamidu może zepsuć jelita? Od dawna zaraz po każdym posiłku/w trakcie goni mnie biegunka, mimo że jem mało tłustych rzeczy i w ogóle mało jem, ale jeśli wezmę raz na dzień pół/tabletkę loperamidu to wszystko jest ok. Zdarzało mi się go brać 3 miesiące i dzięki temu dało się normalnie żyć. Ale boję się czy od tego się czasem potem stomii nie nabywa, wskutek komplikacji od loperamidu.
Czy znacie pacjentów ktorzy biorą loperamid od wielu lat i im to nie szkodzi?
Tabletki dedykowane jelitu drażliwemu nic nie dawały.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Są ludzie którzy biorą ten lek systematycznie, ale jako "ostatnia deska ratunku", gdy nic innego nie pomagało.
Tak jak pisali wyżej, lekarz + badania i wtedy będzie wiadomo co ci jest.