Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego SUVy są takie popularne?

Nie wydaje mi się żeby to było jakieś super wygodne auto, siedzisz wysoko jak w busie, do tego osiągi, a raczej przy tej wadze ich brak, opory powietrza. O cenach tych samochodów już nie wspominając.

Czy Ci wszyscy ludzie mieszkają w górach lub dojeżdżają do domów jakimiś polnymi drogami? No chyba nie bo widzę je też siebie na osiedlu.

Jedyny argument jak dla mnie to wyścig zbrojeń na drogach, bo jak wjedziesz w opla corsę taka 2,5t bryła to szanse tych drugich na przeżycie są nikłe.

#motoryzacja #samochody #polskiedrogi
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kompek

>Ta, niedawno widziałem te "zalety" jak jakaś kobietka ledwo widoczna zza kierownicy 10 minut próbowała zaparkować pod Lidlem blokując całkowicie ruch na parkingu.

Wchodzisz do salonu, pytasz o konkretny model, sprzedawca " a ile Pan ma wzrostu? Bo mamy rządowe limity, na ten model kierowca musi mieć minimum 175cm." XD
Kiedyś zatrudniałem kierowcę zawodowego co miał chyba 150cm wzrostu i ciężarówką z towarem od klienta do klienta absolutnie nie miał
  • Odpowiedz
@r333m4k444 w minivanie, wózek, albo wózki, łóżeczka turystyczne, bagaże dzieci. I tu już prawie każdy suv wymięka chyba że dołożysz drugie sto k. A w minivanie sobie na luzie wszystko zmieścisz. W takim c4 spacetourer masz 3 niezależnie ustawiane fotele z isofixem i tyle miejsca w środku, że wszystkie foteliki mogą być tyłem. Nie ma suva z taką opcją w takiej cenie.
  • Odpowiedz