Aktywne Wpisy

Grzesiok 0
Poszukiwane: Filmy pod Halloween dla młodszej młodzieży = 12-13 latków.
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor

ZabijamKury +13
Trochę mi się uleje, bo zaczynam się czuć jak Zajechany Zygmunt.
Pracuję jako programista i zarabiam te magiczne 15k netto na fakturze, czyli po podatkach, zusach, księgowym 10400 zł. Ostatnią podwyżkę miałem dokładnie 2 lata temu i było to magiczne 3 zł na godzinę (zayebista kwota nie ?). Miałem obiecane, że na początku tego roku będę miał 15 zł netto więcej i we wrześniu kolejne 10 zł bo firma się zaczęła
Pracuję jako programista i zarabiam te magiczne 15k netto na fakturze, czyli po podatkach, zusach, księgowym 10400 zł. Ostatnią podwyżkę miałem dokładnie 2 lata temu i było to magiczne 3 zł na godzinę (zayebista kwota nie ?). Miałem obiecane, że na początku tego roku będę miał 15 zł netto więcej i we wrześniu kolejne 10 zł bo firma się zaczęła

Współczuję Ci tak szczerze. Mi się dwa razy w życiu trafiło jeszcze gorzej niż Tobie, bo miałem Team Leaderów co robili mobbing/micromanagement. np. jeden rzucał kur w*mi w stosunku do pracowników w sposób agresywny, stwarzający presję.
Rada, ale taka rada to po prostu nie przedłużać okresu próbnego i nie wpisywać tego do CV, ewakuuj się jak najszybciej. Tego osobnika nie zmienisz, a jedynie będziesz toczyć jakieś wojny, tym bardziej
@famir96: ale możesz nie wpisywać tego w CV przecież?
Jeśli ktoś co chwilę myśli że "wszyscy wokół mnie to debile" to zwykle się myli.
@WyjmijKija: Kiedyś pewien manager powiedział mi że Retro dla pracownika ma być swego rodzaju upustem emocji, wyrzuceniem z siebie złości czy żalu. Z psychologicznego punktu patrzenia ma to na celu ulżyć pracownikowi co dwa tygodnie i dać mu wrażenie "że ma wpływ", "że coś zmienia". Po chwili się uśmiechnął lekko podnosząc kąciki ust i spoglądając na mnie z pochyloną głową zadał pytanie - "Myślisz,
@exori_vis ja wlasnie na retro zawsze podnosilem co mi sie
@famir96: U mnie czasami CR trwa dwa dni. Szczególnie jak padają propozycje, żeby coś przerobić. I nikt nie ma o to pretensji, jeśli to ulepsza kod. Po prostu się siada i robi coś kolejny dzień. Logujesz 8h, przecież tobie za te 8h nad tym i czy kolejnym zadaniem płacą tak samo, a nie od ilość zrobionych
@famir96: Byc moze za konkretnym rozwiazaniem, niekoniecznie