Wpis z mikrobloga

#programowanie Chciałbym wejść do świata programowania mam już dosyć pracy w logistyce. Chcę zarabiać dobre pieniądze i mieć ciekawą rozwijającą prace czy radzicie mi zrobić kurs programowania, czy kurs testera manualnego mam 20k na rozwój. Z góry dziękuje za odpowiedzi.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Orbiter01: niezależnie gdzie będziesz pracował, jeśli tego robic nie lubisz, to szybko sie wypalisz i nie zarobisz pieniędzy. Jeśli za te 20k przeżyjesz ze 2-3 lata, aby nauczyc sie programować, to możesz spróbować.
  • Odpowiedz
@Orbiter01: Zawsze można. Tylko wtedy potrzeba właśnie tym większej motywacji. Dlatego - spróbować możesz i jak będzie ci to sprawiać frajdę, to ok, a jak nie, poszukaj tego, co sprawia ci frajdę, szkoda marnować sobie życie. W Większości branż, można znaleźć niszę, gdzie zarabia się dobrze.
Samego programowania, też warto sie uczyć niekoniecznie dla celów przebranżowienia, jest to świetna nauka mniej standardowego sposobu myślenia, które pomaga rozwiązywać wiele innych problemów.
  • Odpowiedz
@Kaczus2B: @Orbiter01 podaje w pierwszym poście, że pracuje w logistycje, ale chce zmienić branżę, bo chce mieć lepszą kasę. A Ty mu mówisz, że nawet w logistyce można dobrze zarobić? No wydaje mi się, ze pewnie przemyślał o tym temacie i raczej jego wnioski nie zgadzają się z Twoimi załozeniami.
Nie żebym CIę atakował, ale wielu ludzi w IT usilnie próbuje innym wmówić, że wszędzie lepiej tylko nie "
  • Odpowiedz
@Volantie: Powiem tak, znajomi pracują w logistyce - zarabiają spokojnie wyższe stawki seniorskie - jeśli porównasz z programistami. Raczej trzeba to lubic i znaleźć sobie odpowiednią firmę i odpowiednie zajęcie w branży. @Orbiter01nie lubi branży - i to rozumiem, mozna nie lubic czegoś robić - ja np nie znoszę pielić w ogródku - i ok, niech szuka, tylko niech nie wpakuje sie na minę, że trafi do zawodu, którego
  • Odpowiedz
OCzywiśćie, że jest też druga strona medalu, mnóstwo chętnych, ciężko o pracę, nikt nie wie dokładnie jak będzie wyglądać praca programisty za 5-10 lat. To nie jest praca usłana różami, ale większość z któym rozmawiałem co się przebranżowili, że w poprzedniej pracy też było wiele różnych problemów, ale suma sumarum aspekt zmiany pracy na IT traktują jako gamechanger w swoim życiu zawodowym.

@Volantie: Można tak na to patrzeć, ale ja
  • Odpowiedz