Wpis z mikrobloga

#programowanie Chciałbym wejść do świata programowania mam już dosyć pracy w logistyce. Chcę zarabiać dobre pieniądze i mieć ciekawą rozwijającą prace czy radzicie mi zrobić kurs programowania, czy kurs testera manualnego mam 20k na rozwój. Z góry dziękuje za odpowiedzi.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Orbiter01: w cv to nie będzie fajnie wygladac. Albo nikt na to nie zwróci uwagi albo bedzie wygladac tak se potrzebowałeś pomocy by ogarnąć podstawowe rzeczy, w zawodzie gdzie wymagana jest samodzielność. Ukończenie bootcampu to żadna wartosc dodatnia w cv.

Jeśli już chcesz wydac pieniądze na naukę/potrzebujesz pomocy to zapłać komuś za indywidualny mentoring. Przygotuj swój projekt jakieś pytanie związane z nim i niech ktoś Ci zrobi code review i
  • Odpowiedz
  • 0
w cv to nie będzie fajnie wygladac. Albo nikt na to nie zwróci uwagi albo bedzie wygladac tak se potrzebowałeś pomocy by ogarnąć podstawowe rzeczy, w zawodzie gdzie wymagana jest samodzielność. Ukończenie bootcampu to żadna wartosc dodatnia w cv.

@ZagubionyPodroznik: To jakie kursy są wartością dodatnią poza językami obcymi?
  • Odpowiedz
@Orbiter01: na pewno nie te z bootcampow xD.
Moze jakieś certyfikaty chmurowe bezpośrednio od dostawców (aws, azure) czy coś związanego z cyberbezpieczenstwem (np certyfikat od cisco). Może nie jest to bezpośrednio związane z programowaniem ale zawsze jakas wartosc dodatnia.
Generalnie certyfikaty od topowych korporacji związanych z it, które są kończone płatnym egzaminem.
Na pewno lepsze takie coś niż kurs ukończenia bootcampu założonego przez dwóch programistów z polski, którym nie chcą
  • Odpowiedz