Aktywne Wpisy

JanRouterTrzeci +89
Rozbraja mnie to, że pracownicy #korpo #korposwiat jutro "jadą do pracy" xD
Co za #!$%@? akcja żeby mając w domu prąd, internet i służbowego laptopa kapo kazał przyjeżdżać do szklanej klatki xD i goje przyjeżdżają xD na własne życzenie zresztą
Nawet nie dziwię się middle managementowi, bo w trakcie pandemii na zdalnych te wszystkie juleczki HR coordinator 4k ewidentnie waliły w #!$%@? na grubalu. Wdzwania się typiara na Teams meeting, a tam
Co za #!$%@? akcja żeby mając w domu prąd, internet i służbowego laptopa kapo kazał przyjeżdżać do szklanej klatki xD i goje przyjeżdżają xD na własne życzenie zresztą
Nawet nie dziwię się middle managementowi, bo w trakcie pandemii na zdalnych te wszystkie juleczki HR coordinator 4k ewidentnie waliły w #!$%@? na grubalu. Wdzwania się typiara na Teams meeting, a tam

stepienz13posterunku +103
#p0lka #madka #bekazmadek #patologia #logikarozowychpaskow
Pamiętajcie, dziecku trzeba wszystko spokojnie tłumaczyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętajcie, dziecku trzeba wszystko spokojnie tłumaczyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bekazpisu #bekazlewactwa #finanse #gospodarka #konfederacja
PS Jak już to post dałem ja, a ty komentujesz, więc jakbym miał szukać to komentarza.
@jobless: Bo odnoszę się do innego elementu Twojego postu, który kuleje. Bez naprostowania go każda dalsza dyskusja jest stratą czasu.
Postawiłem na pełną transparentość, tak abyś mógł szukać swojego zmyślonego argumentu w mojej całej aktywności. Nie tylko w komentarzach w tym wątku.
@pokey: Czyli podstawowe dane o korpo źle, ale o gospodarce gdzie jesteśmy teoretycznie bogaczami, chociaż 1/3 obywateli (za badaniami ING) nie jest w stanie wypracować oszczędności jest ok. Pomijam inflację i inne czynniki. Jak zwykle logiczne.
@jobless: *tendencyjne i populistyczne. Przeanalizuj sprawozdania finansowe (strukturę, dynamikę) porównaj ze wskaźnikami branżowymi, przeczytaj informacje dodatkowe. Wyceń przedsiębiorstwa i ich wartość.
Potem dopiero zabierz się za jakieś wnioski.
Mam też wady.
Serio uważasz, że tego nie zrobiłem? Jakbym chciał rozłożyć na wykopie każdą spółkę na czynniki pierwsze, to brakłoby ci przewijania w myszce do czytania. Poza tym serio uważasz, że taki T-mobile ma dynamikę, która usprawiedliwia tak niski podatek? XD Jedyny warunek jaki ich ograniczał ostatnio to ceny energii w górę, ale to pewnie i
@jobless: Napisałeś posta z bólem dupy, że płacą mało. Gościu Ci wyjaśnił, że nie rozumiesz jak działa CIT. To jest naturalne, że płacą mało, bo CIT płaci się prawie tylko wtedy kiedy faktycznie chce się go zapłacić.
Po drugie zestawiasz przychody firm z
@szejas: I zagraniczne firmy sobie naliczają koszty "opłatami licencyjnymi" za nazwę, marketing z firm córek albo zarejestrowanych na Cyprze, jednym słowem na papierze obniżają zysk do poziomu minimalnego. Mają swoich prawników na etacie i mogą się sadzić latami unikając opłat.
Jednym słowem jako korpo są nietykalni przez państwo.
I zauważ że większość tych firm pochodzi z 2 krajów: Niemcy i Francja. Zrobili sobie z krajów wschodnich
@jamesbond07: wakacje są. nie siedź tyle przed komputerem guwniaku. To o czym mówisz to ceny transferowe i są one dokładnie obliczane.
@jobless: Tak. A tylko utwierdziłeś mnie w tym, gdy spytałem o dwa proste wskaźniki dla kilku podmiotów.
To nie zakładaj, tylko pokaż to na konkretnym sprawozdaniu finansowym.
@malani: I budżet wytrzyma jak wszyscy będą płacić procentowo tyle co w tabelce OPa?
@xqwzyts: Lepszy wykopem który je kwestionuje i zadaje pytania niż wykopek który wierzy w obiektywność unijnych legislacji xd
@malinq ziomek #!$%@? głupoty, a nie zadaje pytania
@malinq: Zawsze mnie rozwala to pytanie w kontekście tego, że PiS od tak sobie dodaje nowe programy socjalne i wtedy budżetem za bardzo się nikt nie przejmuje.
Wiesz, że sam program 500+ (teraz 800+) ma koszty rzędu przychodów z PIT ? (60-70 mld) Wystarczy ten jeden program zaorać i można znieść PIT.
Czemu da się wprowadzić 500+ a