Aktywne Wpisy

Melkovva_ +2
#mirabelkopomusz
Nadziałam się sutkiem na gwoździa w drzwiach- w sumie to mi się wbił a ja idąc pociągnęłam.
Byłam pewna że zahaczyłam tylko bluzka :(
Po kilkunastu minutach ogarnęłam o co chodzi bo lała mi się krew po brzuchu.
No sutek jest naderwany :(
Teraz boli jak cholera, zakleiłam plastrem bo nawet dotyk koszulki sprawia że zaś krwawi. O bólu nie wspomnę :(
Czy coś z tym da się zrobić poza klejeniem?
Nadziałam się sutkiem na gwoździa w drzwiach- w sumie to mi się wbił a ja idąc pociągnęłam.
Byłam pewna że zahaczyłam tylko bluzka :(
Po kilkunastu minutach ogarnęłam o co chodzi bo lała mi się krew po brzuchu.
No sutek jest naderwany :(
Teraz boli jak cholera, zakleiłam plastrem bo nawet dotyk koszulki sprawia że zaś krwawi. O bólu nie wspomnę :(
Czy coś z tym da się zrobić poza klejeniem?
showoff +68

#bekazpisu #bekazlewactwa #finanse #gospodarka #konfederacja
@Ignas1415: trzeba być debilem, żeby wierzyć, że korpo od tak chcą płacić CIT i nie robią fikołków z optymalizacją...
Rozumiesz też że DOCHÓD = PRZYCHÓD - KOSZTY?
Wiesz czym są koszty w firmie, i jak są tworzone, na czym polegają inwetycję w infrastrukturę, zakup środków trawałych itp?
@StdPtr: Oho, następny mondry. Chce ogólnoświatowe zasady rachunkowości zmieniać. Wakacje się zaczęły i geniusze ekonomi zaczęli wyłazić.
@jobless: Przecież nikt tak nie napisał. Oczywiście, że duże firmy CITu prawie nie płacą, bo to jest debilny podatek. Tak samo jak PIT. Gdybyś do PITu mógł wliczać koszty życia to wielu w polsce wychodziłoby na zero ( ͡º ͜ʖ͡º) i państwo dostałoby grosze.
Problem opodatkowania istnieje, bo
Komentarz usunięty przez moderatora
W prawie podatkowym nie ma stanów pośrednich. Jak na razie to Ty robisz fikołoki. Zesrałeś się w tym wpisie i wyzywasz mnie bez powodu, a zapewniam Cię, że jeżeli chodzi o prawo podatkowe to "niedouczonym debilem" nie jestem. Lądujesz na czarną i daję monit.
@malani: Dokładnie o tym piszę, tylko Ciebie urząd skarbowy rozjedzie i w sadzi do pierdla, bo sobie źle odliczysz krówkę, a korpo tak już nie jest i pisze o tym wyżej. Dlatego to jest nie sprawiedliwe, że korpo praktycznie robi co chce, a państwo z
No nie bez powodu, bo praktyka wygląda inaczej, niż Twoje życzeniowe #!$%@?...XD
@StdPtr: Ale wiesz, że to pojęcie nie jest zerojedynkowe i wcale nie musi oznaczać "poszerzenia działalności' z automatu.
@jobless: mogłeś od tego zacząć, byłoby od razu wiadomo że nie warto czytać.
@jobless: A zastanawiałeś się kiedyś może, że rozwiązaniem problemu nie jest dojechanie innych tylko zluzowanie wszystkim? :)
To jest taka mentalność ludzi niestety. Jak ja płacę wysokie to będę optował bardziej za tym, żeby innym podnieśli, niż żeby mi obniżyli :D Dzień świra się przypomina.
Podatki od instytucji to też debata na
Dokładnie o tym mówię. Prosty system podatkowy to jest mniej dziur i fikołków, co z automatu nie stawia ogromnych korpo na łatwiejszej pozycji. Stąd hashtag konfy.
Tak jak pisałem wyżej. Mniej podatków i prostszy system bardziej sprawiedliwy dla wszystkich.
@jobless: Którego dochodu?
Na prewno nie kierowałbym się tak podstawowym miernikiem ( ͡º ͜ʖ͡º)