Wpis z mikrobloga

@MetalowyBieg: wracasz szczęśliwszy bo wykonałeś aktywność fizyczną. Psiarze utożsamiają lepsze samopoczucie z posiadaniem psa, natomiast takie same afekty mieliby spacerując samemu albo jeżdżąc rowerem
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj nie mogę skomentować tego inaczej niż „XDDDD”
Ponadto, nigdy nie poczułem ograniczenia z posiadania psa, jak gdzies jadę za miasto wypocząć to pies jedzie ze mna, po za tym wyprowadzenie psa raz dziennie przez każdego domownika czyli 3 spacery dziennie i nakarmienie to nie jest dużo roboty, po za tym 70% moich sąsiadów zna i lubi mojego psa, ponadto ile ludzi ciekawych poznałem przez psa i spacery to głowa mała.
  • Odpowiedz
No ale jak bym miał kota to bym siedział „szczęśliwy” przed telewizorem jak przykładny tłusty i leniwy polak

Najwyraźniej potrzebujesz psa żeby nie siedzieć przed telewizorem tylko wyjść na spacer raz dziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nigdy nie poczułem ograniczenia z posiadania psa

To opowiedz mi jak załatwiasz dwutygodniowe wakacje zagraniczne? Pewnie szukasz kogoś żeby zajął się psem. A wypad w tatry? Pewnie to samo. A na spontaniczny
  • Odpowiedz
To opowiedz mi jak załatwiasz dwutygodniowe wakacje zagraniczne? Pewnie szukasz kogoś żeby zajął się psem. A wypad w tatry? Pewnie to samo. A na spontaniczny wypad na city break za granicę?

@Wincyyyyj: ej tak samo z dzieckiem

Każdy z Was ma rację, ale też pamiętaj że każdy ma inne potrzeby. Ogólnie to fajnie by było gdyby faktycznie bardzo aktywni ludzie nie brali psów, bo w praktyce 80% z nich nie
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj aha, bo na wakacje nie można zabrać psa? Coraz więcej hoteli akceptuje psy, te twoje buisness tripy, powiem ci ze w Hiltonie nawet jest usługa wyprowadzania psa, całodniowe wycieczki, spływy kajakowe itp to robie ze znajomymi a zwykle ze rodzice siedzą w domu to się tak czy sił zajmują psem, po za tym masz hotele dla zwierząt jeśli już tak bardzo chcesz wyjechać bez psa, ale ja bym oka nie
  • Odpowiedz
@MetalowyBieg: czyli tak jak pisałem, wciskasz innym swojego psa xD

bo na wakacje nie można zabrać psa

nigdzie nie napisałęm, że nie można, ale wymaga dodatkowego planowania, jeśli chce się zabrać psa to trzeba wybrać miejce gdzie go zaakceptują, zastanowić się nad transportem itp. Koniec ze spontanicznym wypadem na weekend do Rzymu
  • Odpowiedz
@MetalowyBieg:

nigdy nie poczułem ograniczenia z posiadania psa

tak się składa ze mieszkam z rodzicami

to o czym ty dyskutujesz dzieciaku jak w razie czego mamusia się pieskiem zajmie. Ja mówię o dorosłych osobach które są głównym opiekunem psa i nie mogą sobie pozwolić na zostawienie go w domu na dłuższy czas bo mieszkają same.
  • Odpowiedz