@nozyczkisieodezwa: Nic mi nie zastąpi widoku radości na mordce mojego pieseła, kiedy sięgam po smycz albo wychodzę mu porzucać piłeczkę (。◕‿‿◕。) A u kociarzy j---e z kuwety (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
@MetalowyBieg: wracasz szczęśliwszy bo wykonałeś aktywność fizyczną. Psiarze utożsamiają lepsze samopoczucie z posiadaniem psa, natomiast takie same afekty mieliby spacerując samemu albo jeżdżąc rowerem
@KasjuszHasta w przeciwieństwie do większości polaczkow mnie nie przeszkadza zla pogoda @Wincyyyyj ogółem życie z psem jest lepsze, ale nie wie ten kto nigdy nie mieszkał z psem
@MetalowyBieg: według mnie jest dużo gorsze, pełne niepotrzebnych obowiązków i ograniczeń. Dodatkowo uprzykszasz życie nie tylko sobie ale też sąsiadom
@Wincyyyyj nie mogę skomentować tego inaczej niż „XDDDD” Ponadto, nigdy nie poczułem ograniczenia z posiadania psa, jak gdzies jadę za miasto wypocząć to pies jedzie ze mna, po za tym wyprowadzenie psa raz dziennie przez każdego domownika czyli 3 spacery dziennie i nakarmienie to nie jest dużo roboty, po za tym 70% moich sąsiadów zna i lubi mojego psa, ponadto ile ludzi ciekawych poznałem przez psa i spacery to głowa mała.
No ale jak bym miał kota to bym siedział „szczęśliwy” przed telewizorem jak przykładny tłusty i leniwy polak
Najwyraźniej potrzebujesz psa żeby nie siedzieć przed telewizorem tylko wyjść na spacer raz dziennie ( ͡°͜ʖ͡°)
nigdy nie poczułem ograniczenia z posiadania psa
To opowiedz mi jak załatwiasz dwutygodniowe wakacje zagraniczne? Pewnie szukasz kogoś żeby zajął się psem. A wypad w tatry? Pewnie to samo. A na spontaniczny
To opowiedz mi jak załatwiasz dwutygodniowe wakacje zagraniczne? Pewnie szukasz kogoś żeby zajął się psem. A wypad w tatry? Pewnie to samo. A na spontaniczny wypad na city break za granicę?
Każdy z Was ma rację, ale też pamiętaj że każdy ma inne potrzeby. Ogólnie to fajnie by było gdyby faktycznie bardzo aktywni ludzie nie brali psów, bo w praktyce 80% z nich nie
@Wincyyyyj aha, bo na wakacje nie można zabrać psa? Coraz więcej hoteli akceptuje psy, te twoje buisness tripy, powiem ci ze w Hiltonie nawet jest usługa wyprowadzania psa, całodniowe wycieczki, spływy kajakowe itp to robie ze znajomymi a zwykle ze rodzice siedzą w domu to się tak czy sił zajmują psem, po za tym masz hotele dla zwierząt jeśli już tak bardzo chcesz wyjechać bez psa, ale ja bym oka nie
@MetalowyBieg: czyli tak jak pisałem, wciskasz innym swojego psa xD
bo na wakacje nie można zabrać psa
nigdzie nie napisałęm, że nie można, ale wymaga dodatkowego planowania, jeśli chce się zabrać psa to trzeba wybrać miejce gdzie go zaakceptują, zastanowić się nad transportem itp. Koniec ze spontanicznym wypadem na weekend do Rzymu
to o czym ty dyskutujesz dzieciaku jak w razie czego mamusia się pieskiem zajmie. Ja mówię o dorosłych osobach które są głównym opiekunem psa i nie mogą sobie pozwolić na zostawienie go w domu na dłuższy czas bo mieszkają same.
Ukrainka prowadząca żabkę w Warszawie chwali się, że zatrudnia w pierwszej kolejności Ukraińców co jest niezgodną z prawem dyskryminacją ze względu na narodowość.
źródło: IMG_5039
Pobierzoj tam, tez jestem za psami, ale trzeba tu uznac wyzszosc kotów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
choć zasługują na spacerki na smyczy też
źródło: no i się zesrał
Pobierz@Invisiblinio: jak sie uprzesz to tez mozesz psu pozwolic srac w domu tak jak kotu
@Wincyyyyj ogółem życie z psem jest lepsze, ale nie wie ten kto nigdy nie mieszkał z psem
Ponadto, nigdy nie poczułem ograniczenia z posiadania psa, jak gdzies jadę za miasto wypocząć to pies jedzie ze mna, po za tym wyprowadzenie psa raz dziennie przez każdego domownika czyli 3 spacery dziennie i nakarmienie to nie jest dużo roboty, po za tym 70% moich sąsiadów zna i lubi mojego psa, ponadto ile ludzi ciekawych poznałem przez psa i spacery to głowa mała.
Najwyraźniej potrzebujesz psa żeby nie siedzieć przed telewizorem tylko wyjść na spacer raz dziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To opowiedz mi jak załatwiasz dwutygodniowe wakacje zagraniczne? Pewnie szukasz kogoś żeby zajął się psem. A wypad w tatry? Pewnie to samo. A na spontaniczny
@munioman: moje smutne na deszczu xD
@Wincyyyyj: ej tak samo z dzieckiem
Każdy z Was ma rację, ale też pamiętaj że każdy ma inne potrzeby. Ogólnie to fajnie by było gdyby faktycznie bardzo aktywni ludzie nie brali psów, bo w praktyce 80% z nich nie
nigdzie nie napisałęm, że nie można, ale wymaga dodatkowego planowania, jeśli chce się zabrać psa to trzeba wybrać miejce gdzie go zaakceptują, zastanowić się nad transportem itp. Koniec ze spontanicznym wypadem na weekend do Rzymu
to o czym ty dyskutujesz dzieciaku jak w razie czego mamusia się pieskiem zajmie. Ja mówię o dorosłych osobach które są głównym opiekunem psa i nie mogą sobie pozwolić na zostawienie go w domu na dłuższy czas bo mieszkają same.