Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +82
Jak już wcześniej pisałem, nikt tak dobrze nie zrobi z młodych chłopaczków pilowców jak polki, które dają dobre rady związkowe xDD I jeszcze te komentarze lajkowane w tysiącach xDDD
#redpill #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
#redpill #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow

PIAN--A_A--KTYWNA +336
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#francja
źródło: IMG_0430
Pobierz@NimRoll: ajwaj kolonializm 2023 tanie surowce z kopalnii tego nie ma zły temat popatrz tu lepsza sprawa naura amnezjaaaaa
Komentarz usunięty przez moderatora
Też sposób
@peetee
Mów za siebie. Normalny, nawet przeciętnie wykształcony europejczyk jest zanurzony w tej kulturze i jeśli tylko chce - czerpie z niej garściami i dokłada od siebie. Ja piszę i tworzę muzykę, inni malują czy fotografują, jeszcze inni np. ścigają się w rajdach. To jest właśnie wkład w kulturę, ale ewidentnie tego nie rozumiesz.
@arpi: świetnie, a ja jestem architektem, rysownikiem, grafikiem i animatorem, ale mam w sobie na tyle pokory ze nie śmiałbym sobie przypisywać zasług jakie zbudowali ludzie którzy kiedyś mieszkali tu gdzie ja.
A co dopiero tacy hehe memiarze jak autor tego mema
Jakich zasług? Kultura to ciągłość, ja czy ty ją podtrzymujemy, a współczesna imigracja ją opluwa i niszczy, od siebie dając tylko to, co nowoczesne społeczeństwa próbują od dziesiątek lat wyplenić.
Kolonializm też tak działał, wiele dóbr kultury afrykańskiej i amerykańskiej zostało zniszczone lub bezpowrotnie skradzione. Nikt nie jest święty.
@arpi: na memie jest architektura. Ja rozumiem że to jest metafora, ale takie rzeczy (jak dzieło sztuki przedstawione na memie) tworzą jednostki wybitne a nie "większość społeczeństwa". Większość społeczeństwa by nie potrafiło własnymi rękoma stworzyć nawet tych chatek na dole.
A jak już mówimy o naszej kulturze, pięknej architekturze i estetyce to ja chętnie mogę o tym porozmawiać. Bo my tworzymy taką,
źródło: cbed99026b64d0754d31dc6ac429e876
PobierzTo nie jest dobry przykład, nie dość, że już nieaktualny, to jeszcze wynikający z mocno tymczasowego prawa i rodzącego się w kraju nowego systemu gospodarczego. Równie nienajlepszym przykładem byłyby całe osiedla wiecznie niedokończonych greckich domów - może i jest to aktualny krajobraz, ale nie wynika z kultury i prędzej czy później zniknie, rozwiązany kolejną ustawą.
Nie jestem architektem, ale sam pewnie mógłbyś podać więcej takich, może bardziej historycznych, przykładów.